Kivikkokangas – lähellä keskustaa luonnon keskellä

Kivikkokangas kuuluu uuteen Hiukkavaaran kaupunginosaan. Oulun keskustaan matkaa on vain 7 km. Kivikkokankaan asukasluku 31.12.2017 oli 1 750. Valmistuessaan Kivikkokankaan alueelle sijoittuu noin 2 000 asuntoa ja 3 000 asukasta.

Kivikkokangas lukeutuu Hiukkavaaran suuralueeseen, joka lähiympäristöineen on kasvamassa tulevina vuosina 40 000 asukkaan suuralueeksi. Suuralue tarkoittaa vanhaa ja uutta Hiukkavaaraa itäisine sekä koillisine naapurialueineen, joissa nyt asuu noin 20 000 asukasta. Valmistuessaan Hiukkavaaran asukasluku tulee olemaan noin 20 000 asukasta. 31.12.2017 Hiukkavaaran asukasluku oli 3 550.

Hiukkavaaran alueelle tulee monipuoliset lähipalvelut. Juuri valmistunut uusi monitoimitalo Hiukkavaaran keskukseen, jossa on noin 700 oppilaan yhtenäiskoulu, päiväkoti, esi- ja perusopetuksen luokat sekä kansalaisopisto ja koulukirjasto. Matkaa Hehkusta tulee vain 1,8 km. Lisäksi tulossa on kauppoja, terveysasema, vanhusten palvelukeskus, nuoriso- ja asukastilat, seurakuntatilat, monipuoliset urheilupalvelut mm. jää- ja uimahallit sekä Aallikkokankaan liikuntamaa. Lue lisää alueen palveluista »

Ulkoilijan paratiisi

Kivikkokangas on luonnonkaunista aluetta vaihtelevine mastoineen. Valaistut monipuoliset lenkki- ja hiihtoreitit lähtevät melkein takapihalta. Alueen helmi tulee olemaan Aallikkokankaan liikuntamaa, josta on laadittu erillinen yleissuunnitelma. Valmistuessaan se tarjoa monipuoliset liikunta- ja kuntoilumahdollisuudet. Oulujoen välitön läheisyys lisää Kivikkokankaan viihtyisyyttä entisestään. Myllyojan ja Saarelan uimarannat ovat vain muutaman
minuutin matkan päässä. Myös muita oululaisten suosimia uimarantoja on lähellä useita. Niin ikään jokirannasta voi hakea veneelleen omaa
venepaikkaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet

Kivikkokankaalta on erinomaiset liikenneyhteydet Oulun keskustaan (7 km) auto- ja pyöräteitse. Oulujoen ylittävän uusi Poikkimaantien silta yhdistää
Kivikkokankaan Knuutilankankaaseen ja tuo sen palvelut lähelle.

Kalevan uutinen sillan avajaiset (22.11.2016) »

Autolla:
Kivikkokankaalta matka Oulun keskustaan Poikkimaantien sillan kautta on vain 7 km, joka taittuu autolla noin 15 minuutissa.

Pyörällä:
Kivikkokankaalta Oulun keskustaan pyöräilee noin 25 minuutissa. Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä. Ajantasaiset kartat ym. tiedot kattavasti Oulun kaupungin kevyen liikenteen » sivuilta.

Linja-autolla:
Lähin bussipysäkki 250 m linja nro 11, 40 ja 41 (Muhos). Lähilinjoja mm. 4, 4A, 4N (Knuutila), 7, 7N (Saarela). Ajantasalla olevat tiedot Oulunliikenne.fi » reittioppaasta tai kattavasti Oulun kaupungin Oulunjoukkoliikenne.fi » sivulta.

Oulun kehätie

Oulun kehätien puuttuvan osuuden rakentaminen on aloitettu. Puuttuva 3 km tieosuus rakennetaan Kiulukankaan ja Hiukkavaaran keskuksen välille. Samalla rakennetaan myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille kevyenliikenteen väylä. Heinäkuussa 2018 käyttöönotettava kaupungin kiertävä kehätie luo helpon liikkumisen Oulun keskustan eteläpuolelta Oulun pohjoispuolelle, aina Haukiputaalle saakka.

Rakenteilla oleva Kivikkokankaan Hehku on lyhyen matkan (n. 1,5 km) päässä tästä uudesta kehätiestä, joka mahdollistaa Hehkun asukkaille kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan niin Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon kuin Linnanmaan yliopistolle.

 

Päiväkodit, koulut ja kaupat

Päiväkodit:
Saarela 1,2 km; Touhula 1,3 km; Hiukkavaaran monitoimitalo 1,8 km; Runokerä 2,8 km; Hiukkavaara 3,1 km; Huvikumpu 3,5 km;  Myllyoja 3,7 km; Satusiipi 3,9 km; Haapalehto 5 km. Kaikki alueen kunnalliset ja yksityiset päiväkodit »

Koulut:
Hiukkavaara (0-9 lk, mahdollisesti alkuun luokat 0-3) 1,8 km; Oulujoen koulu (1-6 lk) 2,7 km; Myllyoja (1-6 lk) 3,7 km; Knuutilankangas (1-6 lk) 3,8 km; Laanilan koulu (7-9 lk) 5,8 km; Laanilan lukio 5,8 km. Kaikki Oulun kaupungin peruskoulut ».

Kaupat:
Hiukkavaaran keskukseen, monitoimitalon viereen ja lyhyen matkan päähän Kivikkokankaan Hehkusta (n. 1,8 km) on tulossa ruokakauppa, rakennustyöt alkavat loppuvuonna 2017. Lue lisää » 

Myllyojan K-market ja Sale 3,8 km; Knuutilankankaan K-Market 3,8 km; Haapalehdon Lidl 4,5 km; Ruskon K-Citymarket 6,5 km; Huonesuon K-market 6,5 km; Raksilan marketit 6,9 km.

Muut palvelut:
OYS 5,4 km; Palvelukoti Saarela 1,5 km; Haapalehdon hoivapalvelukeskus Esperi 3,8 km; Myllyojan terveyskeskus, apteekki, kirjasto, nuorisotilat, seurakuntakoti 3,7 km; Grillikioski Lehtokipsa 3,9 km; Kynsilehdon Hesburger 4,9 km; Koivurannan kahvila 5,7 km; bensa-asemat Knuutila 3,3 km ja Haapalehto 4,3 km; posti Myllyoja Sale 3,8 km.

Ulkoilu ja liikunta

Kivikkokankaalta on helppo lähteä liikkumaan tai ulkoilemaan. Hiukkavaarassa on kattavat hiihtoladut ja luontopolut sekä paljon muita virkistysmahdollisuuksia, esim. nuorisolle skeittihalli. Uimarantoja on useita, esim. Valkiaisjärven uimaranta on lapsiystävällinen, matala ja hiekkapohjainen. Lue lisää Valkiaisjärven uimarannasta ». Hiukkavaaran maasto soveltuu hyvin pyöräilyn harrastamiseen. Pyörätieverkosto laajenee Hiukkavaaran rakentumisen myötä. Valmiista reiteistä voi kokeilla esimerkiksi Oulujoen pyöräilyreittiä » Reitti seurailee Oulujoen vartta ja päättyy Turkansaaren ulkomuseoon. Reitin pituus on noin 26 km.

Hiukkavaaran kuntorata 1 km; hiihtolatu 300 m; Hiukkavaaran pallokenttä 1,8 km; Oulujoen koulun pallokenttä 2,7 km; Myllyojan pallokenttä 3,7 km; Kynsilehdon liikuntakeskus Vocatum 5,1 km; Sankivaaran golfkenttä 7,9 km.

Saarelan uimaranta 1,9 km; Lämsänjärvi 3,2 km; Myllyojan uimaranta 3,7 km; Valkiaisjärvi 6,1 km.

Kalastuspaikkoja lähialueella runsaasti, mm. Oulujoki, Sanginjoki, Nilesjärvi, Valkiaisjärvi, Korpilampi, Kalimenlampi.

Luontopolkuja mm. Pilpasuon luontopolku, Sanginjoen riistapolku, Isokankaan retkeilypolku, Kalimenpolku. Alueilla on runsaasti nuotiopaikkoja jotka löytyvät kätevästi tulikartta.fi » sivuilta.

Oulussa hiihtolatuja on useita kymmeniä kilometrejä. Hiihtoladuilla valaistus toimii hämäräkytkimillä klo 6.00 - 23.00 välisenä aikana. Latukartasta näet kaikki Oulun hiihtoladut, myös kunnossapitotiedot. Hiihtolatukartta »
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Kaikki Oulun ulkoilu- ja liikuntapalvelut löytyvät kätevästi Oulun kaupungin liikunta ja ulkoilu » sivuilta.

Kelkkailijoille on Oulujokilaakson moottorikelkkailureitistö Oulun, Utajärven, Muhoksen, Tyrnävän ja Kempeleen alueilla, tarkemmin moottorikelkkailureitistön kartta » tai kelkkareitit.fi kartta ».

Ota yhteyttä

 

 


Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345

 


Loppuunmyyty!
Arvioitu valmistuminen
31.3.2018

Myynti ja esittely

Lisätiedot

 

​​   Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345
Lähetä sähköpostia
     
  Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811
Lähetä sähköpostia
     
  Juha Niemelä
asuntomyynti
tekninen johtaja, rkm
040 5840 812
Lähetä sähköpostia
     

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi