Metsokangas - nimi on lupaus

Metsokangas on omaa rauhaa ja luonnon läheisyyttä arvostavien asuinalue. Se sijaitsee pelto- ja metsämaisemissa - kuitenkin vain 10 kilometrin päässä Oulun keskustasta ja alle 6 km päässä Kempeleen palveluista. Alueella on erinomaiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet. Alueen rakentaminen on aloitettu vuonna 2005 ja se on lähes valmis. Metsokankaan asukasluku 31.12.2016 oli 5 803. Metsokangas kuuluu Kaakkurin suuralueeseen, jonka asukasluku 31.12.2016 oli lähes 15 000.

Liikenneyhteydet

Autolla:
Läheinen nelostie takaa nopeat yhteydet pohjoiseen sekä etelään. Moottoritien Ouluntullin liittymä nopeuttaa kulkua Metsokankaalta nelostielle. Myös Linnakaarron tieyhteys mahdollistaa Metsokankaalta hyvät kulkuyhteydet Kempeleeseen. Kempeleen Linnakankaan liittymä moottoritielle on rakenteilla (valmis elokuussa 2018). Liittymät tulevat ns. Zatelliittiin yritysalueen kohdalle, joka sijaitsee Linnakankaan kohdalla. Samassa yhteydessä rakennetaan pohjantien alikulku niin moottori- kuin kevyelle liikenteelle, josta pääsee esim. Kempeleen keskustaan. Poikittaisyhteys parantaa Zatelliitin yritysalueen vetovoimaisuutta ja saavutettavuutta. Lisätietoja Zatelliitin poikittaisyhteydestä Kempeleen kunnan sivuilta »

Kalevan uutinen (4.5.2017) »

Kalevan uutinen (7.2.2017) »

Lue lisää Zatelliitin ramppien rakentamisesta »
Lisätietoja Kempeleen kärkihankkeista (pdf) » 

Pyörällä:
Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä. Ajantasaiset kartat ym. tiedot kattavasti Oulun kaupungin kevyen liikenteen » sivuilta.

Linja-autot:
Päälinja nro 51. Lähilinjat nro 1, 2, 2N ja 3. Sekä useita muita lähilinjoja mm. 8, 9, 50, 52, 52K, 53, 53K, 54, 56, 59, joista osa vaatii vaihdon. Ajantasalla olevat tiedot Oulunliikenne.fi » reittioppaasta tai kattavasti Oulun kaupungin Oulunjoukkoliikenne.fi » sivulta.

Päiväkoti, koulu ja kaupat

Päiväkodit:
Alueella on useita päiväkoteja. Metsokankaan päiväkoti 100 m; Touhula Metsokangas 900 m; Touhula PikkuVekara 1,1 km; Metsälinna 1,7 km; Pilke Viljami 2,1 km; Touhula TähtiVekara 2,1 km; Savotta-aukion päiväkoti 2,7 km.
Kaikki alueen kunnalliset ja yksityiset päiväkodit »

Koulut:
Metsokankaan yhtenäiskoulu (1-9 lk) 100 m. Kaakkurin koulu (1-9 lk) 1,3 km. Kaikki Oulun kaupungin peruskoulut »
Kaupunginhallitus esittää rakennettavaksi lisätiloja Metsokankaan koululle. Lue Kalevan uutinen aiheesta »

Palvelut:
Neste K Kempele Ouluntulli ja uimaranta: 1,4 km
K-Market Metsokangas 2,6 km
Kaakkurin palvelut: K-Citymarket, Alko, apteekki, kuntosali, R-kioski, pankki, kukkakauppa, eläinlääkäri, pizzeria, Hesburger, Kampaamoja, kirkko, kirjasto, terveyskeskus, hammashoitola, urheilukeskus 2,3 km
Kaakkurinkulma: Teboil (auki 24 h), Bauhaus, Verkkokauppa.com, Power, Merimaaria, kuntosali 2,5 km
Kauppakeskus Zeppelin, uimahalli Zimmari: 5,9 km

Tulossa Zatelliitti - kauppakeskus, joka valmistuessaan on kaksi kertaa nykyisen kauppakeskus Zemppeliinin kokoinen, monipuolisia palveluja tarjoava kokonaisuus. Lue lisää »

Metsokankaalle, osoitteeseen Ukkoherrantie 2-6, on suunnitteilla palvelukorttelikokonaisuus, joka sisältää mm. päiväkodin, ikäihmisten palvelutaloja, tehostetun palveluasumisen yksikön sekä lähikaupan.

Ulkoilu ja liikunta

Kaakkurissa, HopLopin vieressä, osoitteessa Kaakkurinkulma 4
sijaitsee liikunta- ja extremekeskus Oz MAX. Keskuksessa on sisätilat scoottauksen, skeittauksen ja BMX-pyöräilyn harrastajille. Lisäksi siellä on mahdollisuus seinäkiipeilyyn ja päätyminen hyppymonttuun trampoliinilta, kiipeilyseinältä tai hyppyrampista laudalla tai pyörällä. Oz MAX:ssa on myös kuntosali, ryhmäliikuntaa, toiminnallista harjoittelua ja sisäpyöräilyä. Lisäksi tiloissa on scoottaus-, skeittaus- ja BMX-harrastajien välineitä myyvä liike.

Kuntosali Liikku Kaakkuri sijaitsee K-Citymarketin läheisyydessä, osoitteessa Metsokankaantie 3.

Kaarnan välittömästä läheisyydestä löytyvät loistavat liikuntamahdollisuudet. Valaistu kuntorata ja Metsänhoitajantiellä sijaitseva kivituhkapintainen pallokenttä ovat juuri valmistuneet. Talven tullen pallokenttä muuttuu luistelukentäksi. Kuntoradalle puolestaan vedetään latu moottorikelkkakalustolla.

Oulussa hiihtolatuja on useita kymmeniä kilometrejä. Hiihtoladuilla valaistus toimii hämäräkytkimillä klo 6.00 - 23.00 välisenä aikana. Latukartasta näet kaikki Oulun hiihtoladut, myös kunnossapitotiedot. Hiihtolatukartta »
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Kaikki Oulun ulkoilu- ja liikuntapalvelut löytyvät kätevästi Oulun kaupungin liikunta ja ulkoilu » sivuilta.

Ouluntullissa on talvella avantouimareille uintipaikka sekä kesällä hyvä uimapaikka. Kalliomonttu on uimarannaksi kunnostettu vanha kalliolouhosalue. Ranta on varustettu pukusuojin ja hyppytasoin, joita on kolme. Lisäksi rannasta on erotettu lapsille tarkoitettu matalan veden alue. Muualla veden syvyys on parhaimmillaan yli 8 m, joka mahdollistaa myös sukellusharrastuksen. Talvisin paikka toimii talviuintipaikkana, jolloin alueella on lämmitetyt pukutilat avantouimareille.

Metsokankaan Kaarnan läheisyydestä (2 km) kulkevat kattavat moottorikelkkailureitistöt Ouluntullista Muhokselle, Rokualle, Ylikiiminkiin ja Pudasjärvelle. Pudasjärvellä moottorikelkkailureitiltä on yhteys Koillismaan reiteille ja Vaalassa Kainuun reiteille. tarkemmin moottorikelkkailureitistön kartta » tai kelkkareitit.fi kartta »

Metsokankaan Kaarnan lähistöltä (n. 3,5 km) löytyy myös mukava päiväretkeilypaikka laavuineen. Kyseiselle Linnakankaan nuotiopaikalle on viitoitettu reitti Menninkäisentien päästä. Laavun ympäristössä on myös hyviä marjastusmaastoja. Katso kartta »

Kaakkurin Liikuntamaa ja Linnakankaan virkistysalue

Kaakkurin Liikuntamaa on tulossa Iinatin moottoriurheilukeskuksena tunnetun alueen tilalle. Liikuntamaahan on suunniteltu kuntopolkuja ja koirapuisto sekä harrastemahdollisuuksia hiihtoon, rullaluisteluun, BMX-pyöräilyyn, suunnistukseen, ratsastukseen ja skeittaukseen.

Kävelymatkan päähän, Kempeleen Linnakankaalle on suunnitelmissa Linnakallion matkailu- ja virkistysalue. Linnakallion alueesta on tarkoitus kehittää ainutlaatuinen matkailun ja virkistyksen vetonaula vuoteen 2025 mennessä. Linnakallion alueen tuleva sydän on kirkasvetinen kallioseinämäjärvi, joka tarjoaa mahdollisuuksia monipuolisille aktiviteeteille ja toiminnoille. Tavoitteen saavuttamiseksi on laadittu Linnakallio Master plan eli kokonaisvaltainen kehittämissuunnitelma, jossa sovitetaan yhteen toiminnalliset, taloudelliset ja maankäytön suunnitelmat. Kempeleen Linnakallion suunnitelmaan on ideoitu monenlaista toimintaa mm. uimaranta, karavaani- ja mökkialue, seikkailu- ja huvipuisto, sukellustoimintaa, golfia ja rantabulevardi. Lisätietoja Kempeleen sivuilta »
Linnakallio Master plan »
Tutustu Linnakallion matkailu- ja virkistyasalueen suunnitelmaan »

Linnakallion matkailu- ja virkistysalue (Kaleva 6.11.2015) »
Linnakallion matkailu- ja virkistysalue (Kaleva 28.5.2015) »


Kuva suunnitelmasta (klikkaa kuvaa ja avaa kuva isompana)

Ota yhteyttä

 

 


Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345