Sijoita Louheen!

Louhi on tuottoisa sijoitus

Louhen sijoittajahinnastoon olemme tehneet tuottoarvion sijoitetulle pääomalle laskettuna. Tuotto ei huomioi veroja.

Avaa tästä:
Louhen sijoittajahinnasto »

Metsokankaan ympärillä on runsaasti työpaikkoja ja alueen sekä läheisen Kempeleen Linnakankaan kehittyminen tulee lisäämään kysyntää entisestään. Metsokangas kuuluu Kaakkurin suuralueeseen, jonka asukasluku 31.12.2017 oli lähes 15 000. Metsokankaan asukasluku 31.12.2017 oli
5 950.

Kaakkurin alueella, vain 2 km päässä Louhesta, sijaitsee mm. Kaakkurin 900 oppilaan yhtenäisperuskoulu luokille 1-9, terveysasema, kirjasto, monitoimitalo ja kirkko. Yrityksiä Kaakkurin alueella toimii runsaasti, mm. K-Citymarket, Alko, apteekki, pankki, eläinlääkäri, kukkakauppa, kuntosali, Bauhaus, Verkkokauppa.com, Power. Kempeleen kauppakeskus Zeppeliiniin on matkaa vain 5,9 km. Kempeleeseen, vain 2 km päähän Louhesta, on tulossa Zatelliitti-kauppakeskus, joka valmistuessaan on kaksi kertaa nykyisen kauppakeskus Zemppeliinin kokoinen, monipuolisia palveluja tarjoava kokonaisuus. Kempeleen Linnakankaalle, vain 1,5 km päähän Louhesta, on suunnitelmissa matkailu- ja virkistysalue Zeniitti. Alueesta on tarkoitus kehittää ainutlaatuinen matkailun ja virkistyksen vetonaula vuoteen 2021 mennessä.

Oulun kaupungin vaatima sitoumus takaa asuntojen edullisen hintatason

Oulun kaupunki määrää jo tontin luovutusehdoissa tontille rakennettavien asuntojen enimmäismyyntihinnan. Rakentaja allekirjoittaa sitoumuksen ja sitoutuu tiedottamaan asunto-osakkeen ostajille ehdon täyttymisen. Louhi sitoumus 1.3.2017 »

Louhen asuntojen keskimääräinen velaton myyntihinta sitoumuksen mukaisesti on 2 740 €/m². Kaupungin uuden, 14.3.2017 voimaan tulleen päätöksen mukaisesti keskihinta saa olla enintään 2 900 €/m². Louhen hinnat ovat selvästi uuden rajan alle (-160 €/m²), joten tämä tarjoaa asunnon ostajalle arvonousupotentiaalin.​​​​​​​
Oulun kaupungin uudet enimmäishinnat »

Kun kaupunki omistaa rakennettavan maan, se voi määrittää laadun, laajuuden ja ajoituksen sekä vaikuttaa hintatasoon. Oulussa asuminen on selvästi halvempaa kuin pääkaupungissa ja monissa muissa kaupungeissa. Oulussa alhainen neliöhinta johtuu nimenomaan kaupungin maapolitiikasta.

Oulun kaupungin hintakatto mahdollistaa asuntosijoittajalle hyvän tuoton ja antaa turvaa arvonnousuun

Oulun kaupungin määräämät hintarajat tarjoavat asuntosijoittajille edulliset ostomahdollisuudet ja pitkällä tähtäimellä antaa turvaa vakaalle hintakehitykselle. Oulun edulliset uudisasunnot antavat hyvän tuoton asuntosijoittajalle.

Verotus

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen.

Asunto Oy Metsokankaan Louhen rakentamislainan rahoitusvastikkeet tuloutetaan yhtiön kirjanpidossa, joten huoneiston ollessa vuokrakäytössä rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) voidaan vähentää vuokra- eli pääomatulosta.

Sijoitusasunnosta maksetaan kahden prosentin varainsiirtovero asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

Ota yhteyttä

 

 


Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345

 


Kaluste-
asennukset käynnissä

Arvioitu valmistuminen
30.6.2018

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme tätä kohdetta sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:

Varaukset ja lisätiedot

​​   Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345
Lähetä sähköpostia
     
  Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811
Lähetä sähköpostia
     
  Juha Niemelä
asuntomyynti
tekninen johtaja, rkm
040 5840 812
Lähetä sähköpostia
     

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi