Sijoita Sampoon!

Sampo on tuottoisa sijoitus

Metsokankaan ympärillä on runsaasti työpaikkoja ja alueen vuokra-asuntokysyntä on hyvä. Kempeleen Linnakankaan alueen kehittyminen tulee lisäämään kysyntää entisestään.

Sammon sijoittajahinnastoon olemme tehneet tuottoarvion sijoitetulle pääomalle laskettuna. Tuotto ei huomioi veroja.

Avaa tästä:
Sammon sijoittajahinnasto »

Oulun kaupungin vaatima sitoumus takaa asuntojen edullisen hintatason

Oulun kaupunki määrää tontin luovutusehdoissa tontille rakennettavien asuntojen enimmäismyyntihinnan. Asuntojen keskihinta kerrostaloasunnoissa saa olla enintään 2 910 €/m². Sammon asuntojen keskimääräinen velaton myyntihinta on 2 792 €/m². Sammon hinnat ovat selvästi kaupungin salliman enimmäisrajan alle (-118 €/m²), joten tämä tarjoaa asunnon ostajalle arvonousupotentiaalin.

Kun kaupunki omistaa rakennettavan maan, se voi määrittää laadun, laajuuden ja ajoituksen sekä vaikuttaa hintatasoon. Oulussa asuminen on selvästi halvempaa kuin pääkaupungissa ja monissa muissa kaupungeissa. Oulussa alhainen neliöhinta johtuu nimenomaan kaupungin maapolitiikasta.

Oulun kaupungin hintakatto mahdollistaa asuntosijoittajalle hyvän tuoton ja antaa turvaa arvonnousuun

Oulun kaupungin määräämät hintarajat tarjoavat asuntosijoittajille edulliset ostomahdollisuudet ja pitkällä tähtäimellä antaa turvaa vakaalle hintakehitykselle. Oulun edulliset uudisasunnot antavat hyvän tuoton asuntosijoittajalle.

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen. Kun taloyhtiö tulouttaa pääomavastikkeen lyhennysosuuden tilinpäätöksessään, asuntosijoittaja voi vähentää asuntonsa rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) pääomatuloistaan.

Jos sijoittaja hankkii vuokrattavaksi uuden asunnon, kahden prosentin varainsiirtovero maksetaan asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

 

Ota yhteyttä

 

 


Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345

 


Arvioitu valmistuminen
30.4.2019

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme tätä kohdetta sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:

Varaukset ja lisätiedot

​​   Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345
Lähetä sähköpostia
     
  Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811
Lähetä sähköpostia
     
  Juha Niemelä
asuntomyynti
tekninen johtaja, rkm
040 5840 812
Lähetä sähköpostia
     

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi