Rakennustapaselostus

Hanke käsittää Oulun kaupungin vuokratontille Metsokankaan kaupunginosan 28 korttelin 19 tontille nro 1 paikalla rakennettavan kerrostalon, jossa on yhteensä 55 asuinhuoneistoa. Jokaisella huoneistolla on piharakennuksessa oma lämmin irtainvarasto. Tontin pinta-ala on 7 536 m² ja osoite Metsänhoitajantie 2, 90420 Oulu. Tontille on perustettu yhteishallintasuhde hallinnanjakosopimuksella rakenteilla olevan Asunto Oy Metsokankaan Louhen kanssa. Alueella on lainvoimainen asemakaava. Kaavoituksesta tarvittaessa lisätietoja Oulun kaupungin kaavoitusosastolta.

Perustukset ja alapohja

Hyväksyttyjen rakennesuunnitelmien mukaisesti teräsbetonirakenteisia. Alapohjana maanvarainen teräsbetonilaatta.

Väli- ja yläpohja sekä vesikate

Välipohjat ovat rakennesuunnitelmien mukaisesti pääosin betoniontelolaattoja. Yläpohjana on betoniontelolaatta. Vesikatto on puuristikkorakenteinen pulpettikatto, lämmöneristeenä puhallusvilla. Vesikatteena bitumihuopakate.

Ulkoseinät ja julkisivut

Ulkoseinät ovat betoni- ja puurakenteisia rakennesuunnitelmien mukaisesti. Pääasiallisena julkisivumateriaalina on ruskea ja valkoinen tiilimuuraus, kahdella eri saumavärillä. Julkisivut osin pelti- ja puuverhottuja. Muut täydentävät materiaalit tehdään julkisivupiirustusten mukaisesti.

Parvekkeet

Parvekkeet ovat betonielementtirakenteisia. Parvekekaiteet ovat metallirunkoisia, laminoitua läpinäkymätöntä lasia. Varustukseen sisältyy pistorasia ja ulkovalo. Rakennusluvassa on huomioitu parvekkeiden lasitusmahdollisuus lisätyönä.

Väliseinät

Huoneistoja rajaavat väliseinät ovat betoniseiniä. Asunnon sisäiset ei-kantavat väliseinät ovat pääosin Kertopuu-rankaisia kipsilevyväliseiniä, pesuhuoneissa osin erikois- tai märkätilakipsilevyin.

Ikkunat ja parvekeovet

Asuntojen ikkunat ovat sisään aukeavia maalattuja kolminkertaisia puualumiini-ikkunoita, joiden uloin puite ja karmin ulkopinta ovat alumiinia. Parvekeovet ovat yksilehtisiä ulosavautuvia lasikehysovia, joiden ulkopinta on alumiinia. Ikkunat ja parvekeovet varustetaan valkoisilla sälekaihtimilla, parvekkeen ikkunaovessa pintakaihdin.

Ovet

Asuntojen kerrostaso-ovet ovat viilupintaisia huoneisto-ovia. Asuntojen väliovet ovat vakiorakenteisia huullettuja laakaovia. Saunan ovi on kokolasinen. Porrashuoneen ulko-ovi on metallirakenteinen lasiovi. Piharakennuksien ulko-ovet ovat maalattuja kehysovia.

Porrashuone ja hissi

Portaat ovat mosaiikkibetonipintaisia elementtiportaita. Porrashuoneen sisäänkäyntitason ja kerrostasojen lattiat ovat muovimattoa. Seinät ja katot on maalattu. Hissi on konehuoneeton asuintalohissi automaattiovilla.

Kalusteet ja varusteet

Asunnoissa on kiintokalusteet valkoisin rungoin suunnitelmien osoittamassa laajuudessa; keittiöissä ja eteisissä hintaryhmä 4, pesutiloissa on hintaryhmän 5 kalusteet. Työtasot laminaattipintaisia, suora etureuna. Keittiöiden pesualtaat työtasoon upotettuja, ruostumatonta terästä. Makuuhuoneissa on hintaryhmän 2 kalusteet. Vaatehuoneissa on hyllyt ja vaatetanko. Saunojen lauteet ovat tervaleppää. Pesuhuoneissa on pesuallas-peilikaappi ryhmä, kääntyvä suihkuseinäke sekä wc-rullateline ja koukkusarja. Asuinhuoneissa ikkunaseinillä soveltuvilla osilla kaksiliukuiset verhokiskot valkealla etulevyllä. Irtainvarastoihin asennetaan vaatetanko ja hylly.

Asuntojen lattiapinnoitteet

Huonetiloissa on laminaattilattia. Laminaattia ei asenneta kiintokalusteiden alle. Saunan ja pesutilojen lattioissa on keraaminen laatoitus.

Asuntojen seinä- ja -kattopinnoitteet

Asuin- ja vaatehuoneiden, eteisten ja keittiöiden betoni- ja kipsilevyseinät tasoitetaan ja maalataan. Tasoitusta ja maalausta ei uloteta kiintokalusteiden taakse. Pesutilojen seinissä on keraaminen laatoitus. Keittiöiden kalusteväleissä on keraaminen laatoitus, vähäisiltä osin voi olla myös maalaus. Saunojen seinät ja sisäkatot sekä pesutilojen sisäkatot ovat suojakäsiteltyä puupaneelia. Asuinhuoneiden sisäkatot ovat ruiskutasoitetut. Muiden huonetilojen sisäkatot ovat tasoitetut ja maalatut valkoisiksi.

Kojeet ja laitteet

Keittiössä on astianpesukone, jääkaappi-pakastin sekä lattialiesi keraamisella keittotasoilla. Kaikissa huoneistoissa on tilavaraus mikroaaltouunille. Saunoissa on sähkökiuas. Pesutiloissa on tilanvaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

LVI- ja sähkötekniikka

Sähkösuunnitelmissa esitetään huoneistojen sähkö-, TV- ja atk-pisteiden paikat ja määrät. Asunnoissa on kaukolämpöön kytketty vesikiertoinen lattialämmitys. Kiinteistö liitetään Oulun Energian sähkö- ja kaukolämpöverkkoon ja Oulun kaupungin vesijohto- ja viemäriverkostoihin. Sähkön sekä kylmän ja lämpimän käyttöveden mittaus tapahtuu huoneistokohtaisesti. Asunnoissa on lämmöntalteenotolla ja sähköjälkilämmityksellä varustettu huoneistokohtainen koneellinen tulo-poistoilmanvaihto liesikupuohjauksella, kone on kytketty asunnon sähkönmittaukseen. Kaikki huoneistot varustetaan ovipuhelinjärjestelmällä.

Tiedonsiirtotekniikka

Kaikissa huoneistoissa on valmis Internet-yhteys, 10Mbit/s DNA Valokuitu Plus -taloyhtiölaajakaista. Huoneistojen tietoliikenneverkko on CAT 6. Jokaisessa huoneistossa on lisäksi valmis valokuituyhteys käyttöön otettavissa. Asuntoyhtiössä on digitaalinen kaapelijärjestelmä DVB-C, jossa valmis DNA kaapeli-TV-liittymä maksuttomin tv-kanavin. Taloyhtiölaajakaista ja kaapeli-TV sisältyvät hoitovastikkee-seen. Huoneiston haltija voi tilata lisänopeutta kiinteistöliittymän operaattorilta erillistä maksua vastaan.

Autopaikoitus, piha- ja ulkoalueet

Sähköistetyt autopaikat sijaitsevat asemapiirustuksen mukaisesti. Yhtiölle tulee yhteensä 33 autopistokepaikkaa, jotka myydään erillisinä osakkeina. Yhtiölle tulee 1 vieraspaikka ja 1 yhteinen autopaikka Asunto Oy Metsokankaan Louhen kanssa. Piharakennuksessa on huoneistokohtaiset varastot. Poikkeustilan aikana väestönsuoja on yhteiskäytössä Asunto Oy Metsokankaan Louhen kanssa. Piharakennuksissa sijaitsevat ulkoiluvälinevarasto ja jätesuoja sekä lämmönjakohuonetila ovat yhteiskäytössä. Liikennealue, pihatie ja autopaikoitusalueet ovat asfalttipintaisia. Istutetut ja nurmetetut viheralueet sekä piha- ja leikkialueiden varusteet ovat asemapiirustuksen mukaisia. Piha-alueella on pihaulkovalaistus. Piharakennuksen tilat, ulkoiluvälinevarasto, leikkialue ja yhteiset liikennealueet sekä yhteinen autopaikka on jaettu hallinnonjakosopimuksella tontille rakenteilla olevan Asunto Oy Metsokankaan Louhen kanssa.

 

Markkinoinnin visualisointikuvien tarkoitus on havainnollistaa kohteen ulkonäköä, ne eivät ole suunnitelma-asiakirjoja ja kuvat saattavat yksityiskohdiltaan ja väreiltään poiketa lopullisesta rakennuksesta tai huoneistoista. Asunnoissa saattaa esiintyä vähäisiä alaslaskuja ja kotelointeja sekä kiintokalusteiden mittamuutoksia, joita ei ole merkitty esittelypiirustuksiin. Kalusteiden ja hormien mitoitus tarkiste-taan työmaalla, ja niiden mitat saattavat vähäisessä määrin muuttua suunnitellusta.

Myyjällä on oikeus vaihtaa kauppanimikkeillä mainittuja tuotteita toisen valmistajan vastaaviin tuotteisiin. Kohteen rakenteita ja materiaaleja voidaan vaihtaa perustellusta syystä toisiin samanarvoisiin tai toiminnallisuuden vaatimaan tasoon. Ostajan on tutustuttava lopullisiin myyntiasiakirjoihin viimeistään kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Oulussa 16.10.2017

Ota yhteyttä

 

 


Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345

 


Arvioitu valmistuminen
30.4.2019

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme tätä kohdetta sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:

Varaukset ja lisätiedot

​​   Merja Heikkilä
asuntomyynti
myynti- ja
markkinointipäällikkö
050 4204 345
Lähetä sähköpostia
     
  Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811
Lähetä sähköpostia
     
  Juha Niemelä
asuntomyynti
tekninen johtaja, rkm
040 5840 812
Lähetä sähköpostia
     

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi