Linnakangas

Kempele on yli 17 000 asukkaan voimakkaasti kehittyvä ja kasvava kunta. Kempeleen Linnakankaan 2 000 asukkaan asuinalue sijaitsee erinomaisten palveluiden ja liikenneyhteyksien läheisyydessä. Linnakankaan rauhallisista luonnonmaisemista on vain viisi kilometriä Kempeleen keskustaan. Linnakankaalla on omakoti- ja rivitaloasuntojen lisäksi muun muassa oma koulu (0-9 lk), neljä päiväkotia, esikoulu, lähikauppa sekä loistavat liikuntamahdollisuudet.

Kempeleen tärkeimpiä vahvuuksia ovat sijainti, alueen rauhallisuus, Oulun ja lentokentän läheisyys, itsenäisyys, palvelut (mm. kauppakeskus Zeppelin), luonnonläheisyys, terveydenhoito ja lapsiperheiden huomiointi. Naapurikuntia paremmin Kempeleessä on hoidettu erityisesti terveydenhoito, mutta myös koulut ja palvelut sekä yleensä lasten asiat. Kempeleläiset asukkaat suosittelevat lämpimästi Kempelettä asuinpaikaksi!

Liikenneyhteydet

Kempeleen Zeppeliiniin 2,4 km, Kempeleen keskustaan 5 km, Oulun keskustaan 12 km.

Autolla:  
Alueen yksi merkittävimmistä liikenneväylistä on paikallistie Kokkokankaantie. Alueelta on tieyhteys Metsokankaalle sekä Juurussuon kautta Kajaanintielle (Vt22). Uusi Linnakaarron tieyhteys Metsokankaalle mahdollistaa nopean kulkuyhteyden nelostielle.

Alueelle tulee oma liittymä moottoritielle, Zatelliitin rampit. Rakentaminen on aloitettu toukokuussa 2017 ja niiden on tarkoitus valmistua syyskuussa 2018. Liittymät tulevat uuden ns. Zatelliitin yritysalueen kohdalle, joka sijaitsee Linnakankaan kohdalla. Samassa yhteydessä rakennetaan pohjantien alikulku niin moottori- kuin kevyelle liikenteelle, josta pääsee esim. Kempeleen keskustaan.

Kalevan uutinen (4.5.2017) »
Kalevan uutinen (7.2.2017) »
Lue lisää Zatelliitin ramppien rakentamisesta »

Valtatie 4:n alittava ajo- ja kevyenliikenteen poikittaisyhteys Eteläsuomentieltä Kokkokankaantielle on rakenteilla. Poikkiyhteys kevyelle liikenteelle on valmistunut ja moottoriliikenteelle eritasoliittymän rakentaminen on aloitettu toukokuussa 2017 ja sen on tarkoitus valmistua syyskuussa 2018 aikana. Poikkitie parantaa Zatelliitin yritysalueen vetovoimaisuutta ja saavutettavuutta. Lisätietoja Zatelliitin poikittaisyhteydestä Kempeleen kunnan sivuilta »
Lisätietoja Kempeleen kärkihankkeista (pdf) »

Pyörällä:
Kempeleen kunta panostaa voimakkaasti pyöräilyverkon kehittämiseen ja suunnitelmaan kuuluu uudistuksia myös Linnakankaan alueelle. Linnakankaasta tulee pyöräliikenteen pääreitti Kaakkurin suuntaan ja kytkös Oulun seudun pyöräliikenneverkkoon. Linnakankaan alueen pyöräverkon kehitäämisen lisäksi Kempeleen kunnan suunnitelmaan kuuluu pyöräilybaana Kempeleen kuntakeskuksesta Zeppeliiniin. Lue Oululehden uutinen pyöräilybaanasta »

Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä.
Jalankulku- ja pyörätiekartta (PDF) »

Junalla:
Kempeleen juna-asema on otettu uudelleen käyttöön kesäkuussa 2016. Lisätietoja aikatauluista löytyy VR:n sivuilta. Aseman läheisyydestä löytyy maksuton parkkipaikka, pyörätelineitä ja taksiasema. Kunta pyrkii järjestämään bussiliikenneyhteyden juna-asemalta lentokentälle 2017.

Linja-autolla:
Päälinja nro 51. Useita lähilinjoja mm. 50, 52, 52K, 53, 54, 56, joista osa vaatii vaihdon. Katso tarkemmin Oulunjoukkoliikenne.fi »

Päiväkoti, koulut ja kaupat

Päiväkodit: 
Pikkukokko 500 m, Linnakangastalo 600 m, Touhula 1 km, Kokkokankaan päiväkoti 1 km, Halinaperot 1,1 km Honkanen 2,2 km. Katso kaikki päiväkodit »

Koulut:
Linnakangastalo (luokat 1-9) 600 m, Kirkonkylän yhtenäiskoulu (luokat1-9),Ylikylän yhtenäiskoulu (luokat 1-9) 3 km, lukio 5 km. Katso kaikki koulut »

Linnakangastalo laajenee Kempeleen kolmanneksi 1-9 luokkien yhtenäiskouluksi ja sen merkitys monitoimitalona vahvistuu.Rakentamisvalmistelut käynnistyvät heti. Tavoite on saada uudisrakennus käyttöön syyslukukaudella 2018. Koulun yhteyteen rakennetaan myös palloiluhalli, kun siihen haettu valtionavustus saa Opetus- ja kulttuuriministeriöstä myönteisen päätöksen. Lue lisää »​
Laajennuksen asemapiirros »​
Koulutilat 2015-2020 »​

Kaupat:
Siwa 900 m, LIDL, Alko, Biltema, K-Rauta 2,1 km
Kauppakeskus Zeppelin: 2,4 km

Muut palvelut:
Seurakuntakeskus 1,4 km, hampurilaisravintola McDonal's 2,1 km, Leo's leikkimaa 2,2 km, virkistysuimala Zimmari 2,3 km, kirjasto 2,4 km, Zemppi Areena 2,6 km, hammashoitola 3 km

Kauppakeskus Zeppelinissä toimii kaiken kaikkiaan sata yritystä. Suurimpia ovat Halpa-Halli ja Prisma. Muita kauppakeskuksessa toimivia yrityksiä on mm. Kotipizza, Arnolds-leipomokahvila, Hennes & Mauritz-vaateliike, Subway-ravintola ja Stadium-urheiluvaateliike. Kauppakeskuksen yhteydessä toimivat myös Lääkärikeskus Zeppelin, Kempeleen pääkirjasto ja Pyhän Matteuksen kappeli.

Tulossa Zatelliitti - kauppakeskus, joka valmistuessaan on kaksi kertaa nykyisen kauppakeskus Zemppeliinin kokoinen, monipuolisia palveluja tarjoava kokonaisuus. Lue lisää »
Lue Kalevan 26.3.2018 uutinen Zatelliitin yritysalueesta »

Oulunportti - uusia palveluita tulossa alueelle!

Kempeleen Linnakankaan läheisyyteen on tulossa lisää uusia palveluita! Oulunporttiin - Perävainion ja Kaakkurin alueelle on kaavoitettu noin 20 uutta yritystonttia toimitila-, liike-, erikoistavarakauppa- ja tuotantotilarakentamiseen. Oulun kaupungin tavoitteena on muodostaa alueesta kaupungin eteläosan merkittävä työpaikkojen, palveluiden ja erikoistavarakaupan keskittymä. Kempeleen Kotiportista uudelle yritysalueelle on matkaa vain 4,5 km.
Katso Oulunportin yleissuunnitelma (pdf) »
Lue lisää Oulun kaupungin sivuilta »

Ulkoilu ja liikunta

Alueelta löytyvät loistavat liikuntamahdollisuudet. Hyvien ulkoilumaastojen lisäksi kohteen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Linnakangastalon jääkiekkokaukalot ja ulkoluistelujää.

Läheisellä Köykkyrin virkistyalueella voi ulkoilla ja urheilla ympäri vuoden. Talvisin Köykkyrin hiihtokeskuksessa kiertelee noin 12 km valaistua latua. Latujen pituuksissa löytyy valinnanvaraa ja voit esimerkiksi hiihtää Marjakammen laavulle paistamaan makkaraa. Tutustu latukarttaan tästä » Köykkyrissä toimii myös pieni laskettelukeskus, jossa valaistu rinne ja kapulahissi. Lisäksi kesäisin Köykkyrissä on frisbeegolfrata.
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Ladut ja kunnossapidon seurantajärjestelmä » 

Köykkyriin on valmistunut uusi alamäkiluistelurata. Luistelurata on avattu helmikuussa 2018 ja rata on Suomen neljäs laatuaan. Lue lisää »

Kempeleen uimahalli, virkistysuimala Zimmari, sijaitsee kauppakeskus Zeppeliinin kupeessa. Zimmarissa löytyy mm. 25 m pitkä isoallas, poreallas ja viisi vesihieronta-asemaa sekä lapsille opetusallas ja 30 m vesiliukumäki. Lisäksi perheen pienemmille kahluuallas ja liukumäki.

Zimmarin viereen on valmistunut liikuntakeskus Zemppi, jonne on rakennettu suuri sisäliikuntahalli, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet salibandylle, futsalille, lentopallolle ja muille lajeille. Liikuntakeskuksen yhteyteen on rakenteilla myös hotelli. Lue lisää »

Lue Oulu-lehden uutinen 3.1.2017 »

Kotiportin läheisyydestä (1,5 km) löytyy mukava päiväretkeilypaikka laavuineen. Kyseiselle Linnakankaan nuotiopaikalle on viitoitettu reitti Menninkäisentien päästä. Laavun ympäristössä on myös hyviä marjastusmaastoja.

Liikuntakeskus Kuntomo sijaitsee Kauppakeskus Zeppeliniissä. Kuntomo on liittymismaksuton liikuntapaikka, jossa voi harrastaa vapaasti parhaiten sopivalla sopimuksella tai kohtuuhintaisilla sarja- tai kertakäynneillä. Valikoimaan kuuluu erilaisia ryhmäliikuntatunteja ja kuntosali.

Kempeleen kunnan ja Oulun kaupungin rajalla sijaitsevassa Ouluntullissa on talvella avantouimareille uintipaikka sekä kesällä hyvä uimapaikka. Kotiportista matkaa kalliomontulle on 3,1 km. Kalliomonttu on uimarannaksi kunnostettu vanha kalliolouhosalue. Ranta on varustettu pukusuojin ja hyppytasoin, joita on kolme. Lisäksi rannasta on erotettu lapsille tarkoitettu matalan veden alue. Muualla veden syvyys on parhaimmillaan yli 8 m, joka mahdollistaa myös sukellusharrastuksen. Talvisin paikka toimii talviuintipaikkana, jolloin alueella on lämmitetyt pukutilat avantouimareille.

Toinen suosittu uimaranta löytyy Kempeleen ainoalta järveltä, Juurussuon Mourunkijärveltä, jonne on matkaa Kotiportista 8,3 km.

Lue lisää uimapaikoista täältä »

Kotiportin läheisyydestä (2 km) kulkevat kattavat moottorikelkkareitit Ouluntullista Muhokselle, Rokualle, Ylikiiminkiin ja Pudasjärvelle. Pudasjärvellä moottorikelkkailureitiltä on yhteys Koillismaan reiteille ja Vaalassa Kainuun reiteille. Katso kartta »

Kempeleen maastot tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös pyöräilyyn. Esimerkiksi Mourunkijärven reitti Linnakankaalta Mourunkijärvelle 24,5 km. Pyöräreittikarttaan on merkitty pysähdyskohteita, kuten kulttuurihistoriallisesti merkittävä Juurussuon asutustilaalue 1950-luvulta.
Katso kartta »   Reitin esittely »  
Kalevan uutinen 15.7.2015 »

Kempeleen Sarkkirantaan valmistui syksyn 2017 aikana uusi maastopyörärata. Niin sanottujen lukin montun ja hyppyrimäen montun ympäristöön on tehty noin 3,6 kilometrin mittainen rata. Rata sijaitsee ihan koulun vieressä ja on mitä erinomaisin lähiliikuntapaikka, se on tarkoitettu ihan kaikille. Maastopyörärata on osa laajempaa Kempeleeseen suunniteltua maastopyöräreitistöä. Reitit merkitään maastoon ja niistä julkaistaan digitaalinen kartta. Reittejä toteutetaan usean eri vaativuustason mukaan, niin aloittelijoillekin kuin kokeneille harrastajille. Kesäksi 2018 on tarkoitus laajentaa maastopyöräilyreitistöä myös Kempeleen itäpuolelle Linnakangas – Honkanen – Mourunki alueelle.
Lue Kalevan 23.9.2017 uutinen »

Kempeleen virkistys- ja matkailualue Zeniitti

Kempeleen Linnakankaalle on suunnitelmissa  matkailu- ja virkistysalue Zeniitti. Alueesta on tarkoitus kehittää ainutlaatuinen matkailun ja virkistyksen vetonaula vuoteen 2021 mennessä. Linnakankaan virkistysalueen louhinta loppuu vuoden 2017 lopussa, minkä jälkeen aluetta lähdetään kaavoittamaan ja muokkaamaan. Louhoksen pohjalle nousee pohjavesi arviolta 2-4 vuoden kuluessa muodostaen järven. Niinpä uimaranta yms. aktiviteetit ovat täysimittaisessa käytettävissä arviolta vuodesta 2021 alkaen.

Zeniitin kehittäminen lähtee liikkeelle lähivuosien ympäristörakentamisella. Alueelle muotoillaan uimaranta, lähivirkistysalueet, puistot, kulkuväylät ja tapahtuma-aukio. 2020-luvun alussa alueelle rakentuvat myös yritystoiminnot, kuten huvi- ja seikkailupuisto, tanssilava, leirintäalue ja mökkikylä. Ensimmäisenä kohteena alueelle rakennetaan palloiluhalli vuonna 2018.

Lisätietoja Kempeleen sivuilta »
Linnakallio Master plan »
Tutustu Linnakallion matkailu- ja virkistyasalueen suunnitelmaan »

Kempeleen virkistys- ja matkailualue Zeniitti (17.11.2017) »
Linnakallion matkailu- ja virkistysalue (Kaleva 6.11.2015) »
Linnakallion matkailu- ja virkistysalue (Kaleva 28.5.2015) »


Kuva suunnitelmasta (klikkaa kuvaa ja avaa kuva isompana)

 

Lisätietoja liikuntapaikoista Kempeleen kunnan sivuilta »

Ota yhteyttä

 


Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811

 


VALMIS!

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme kotikohteitamme sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:

Varaukset ja lisätiedot

  Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811
Lähetä sähköpostia
     
  Juha Niemelä
asuntomyynti
tekninen johtaja, rkm
040 5840 812
Lähetä sähköpostia
     

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru