21.09.2011

Oulussa halvimmat hinnat!

Rakennuslehti selvitti Oulun, Jyväskylän ja Espoon uusien ja käytettyjen asuntojen hintakehitystä vuodesta 2002 lähtien. Oulu ja Espoo valittiin vertailukaupungeiksi, koska molemmat ovat samantyyppisiä isoja kasvukaupunkeja.

Oulussa halvimmat hinnat

Kun Oulussa uuden rivitaloasunnon neliöhinta on 2069 euroa, niin Jyväskylässä vastaavasta asuntoneliöstä on maksettava yli 400 euroa enemmän eli n. 2 500 eur/m2. Espoossa puolestaan asuntoneliöstä on maksettava huimat 2 000 euroa enemmän kuin Oulussa, hinnan ollessa jo n. 4 100 eur/m2. Helsingissä on Suomen kalleimmat asunnot. Uusi rivitaloasunto maksaa siellä n. 5 000 eur/m2, korkeimmillaan neliöhinta on ollut lähes 6 000 euroa.

Tonttitarjonta Oulun vahvuus

Kaupunkien harjoittama maapolitiikka ja kilpailu vaikuttaa ratkaisevasti asuntohintoihin. Kun edullisia tontteja on tarjolla runsaasti, kilpailu pitää huolen myyntihintojen edullisuudesta.

Oulussa merkittävin tekijä on maapolitiikka. Kaupunki hankkii raakamaan omistukseensa ja kaavoittaa sen. Kaupunki luovuttaa ammattirakentajille pääosin vuokratontteja ja näin ollen tontin vaikutus hintatasoon on pieni. Kaupunki pyrkii luovuttamaan 1 500 tonttia vuodessa asuntorakentamiseen. Yksi Oulun vahvuuksista on edullinen tonttituotanto ja se onkin mahdollistanut Oulun kasvun. Runsas tonttitarjonta pitää rakentajien kilpailun kovana ja näin pitää huolen hintojen edullisuudesta.

Oulusta turvallista ostaa uusi rivitaloasunto

Oulussa rivitaloissa on tasainen, maltillisesti nouseva hintakehitys, joten ns. hintakuplaa ei muodostu. Täten uusi rivitaloasunto Oulusta on turvallinen ostos ja lisäksi hyödyt arvonnoususta, hinnat ovat nousseet 31 % vuodesta 2002. Uudistuotannon huomattavana etuna on myös alati uusiutuvien rakentamismääräysten ja energiavaatimusten tuoma merkittävä laadun parantuminen. Oulussa uuden ja vanhan rivitaloasunnon hintaero on pieni, joten Oulusta kannattaa ostaa uusi rivitaloasunto.

 

Lähde: Rakennuslehti 1.9.2011, artikkeli pdf-muodossa.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru