04.09.2017

Hailuodon silta on tulossa

Asunto Oy Niemenrannan Loiston asukkaille yhteys tuo selvän hyödyn: pian merelliseen Hailuotoon pääsee virkistäytymään entistä nopeammin!

Vuosikymmeniä elänyt hanke kiinteästä yhteydestä Hailuotoon on toteutumassa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo vahvisti torstaina 31.8.2017, että kiinteä yhteys eli käytännössä pengertien ja siltojen rakentaminen saa rahaa valtion budjetista. Valmistelu alkaa ripeästi. Tavoitteena on, että kiinteä liikenneyhteys mantereelta Hailuotoon saataisiin avattua jo vuoden 2021 aikana.

Hailuotoon on ollut vuodesta 1968 lähtien ollut valtion ylläpitämä noin 25 minuuttia kestävä lauttayhteys. Jäätilanteen salliessa on avattu rinnakkaisyhteytenä jäätie. Kiinteä 7,7 kilometrin silta- ja pengeryhteys korvaa suunnitelmassa 6,9 kilometriä pitkän lauttayhteyden.

Hailuodon ja Oulun välille rakennetaan kiinteä kahden sillan ja pengertien yhteys. Kiinteä yhteys rakennetaan nykyisen lauttaväylän pohjoispuolelle. Kahden sillan ja pengertien yhteys on pituudeltaan noin 7 kilometriä. Silloilla ylitetään Riutunkarin ja Huikun välillä olevat kaksi keskeistä syvännettä. Huikun sillan pituus on 767 metriä ja alikulkukorkeus 15 metriä. Riutunkarin silta on pienempi. Sen pituus on 740 metriä ja alikulkukorkeus viisi metriä. Kiinteästä yhteydestä Oulusta Hailuotoon tulee aikanaan myös yksi seudun nähtävyyksistä. On selvää, että kilometrien pengertie ja korkealle kohoavat sillat muuttavat alueen maisemakuvaa. Hailuoto on merkittävä luontokohde ja kiinteästä liikenneyhteydestä Oulusta Hailuotoon tulee aikanaan myös yksi seudun nähtävyyksistä.

Lue lisää Asunto Oy Niemenrannan Loistosta »

Lue 1.9.2017 Kalevan uutinen, sivu 1 »
Lue 1.9.2017 Kalevan uutinen, sivu 2 »
Lue 4.3.2017 Kalevan uutinen »
Lue 11.2.2015 Kalevan uutinen »
Lue 16.12.2014 Forum24 uutinen »

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru