09.03.2020

Hiukkavaara ja Ritaharju Oulun hyvätuloisimmat asuinalueet

Hiukkavaara on noussut Oulun hyvätuloisimmaksi asuinalueeksi. Hiukkavaaran 90670-postinumeroalueella asuvien mediaanitulo vuonna 2018 oli 34 868 euroa, kun se koko Oulun alueella oli 24 512 euroa. Ritaharjun 90540-postinumeroalue on tulotietojen toisena, mediaanitulo oli
33 086 euroa. Luvuissa ovat mukana verotettavat ansio- ja pääomatulot.

Alueille tyypillisiksi perheiksi voidaan arvioida noin 25-40-vuotiaiden vanhempien perheitä, jossa molemmat tienaavat hyvin.

Lue Kalevan 5.3. julkaisemasta artikkelista miten Kalevan haastattelemat perheet ovat viihtyneet Hiukkavaaran alueella. Asukkaat kertovat viihtyvänsä alueella, sillä joka paikkaan on lyhyt matka - kauppa, päiväkoti, koulu ja kirjasto sijaitsevat vieressä.

Lue Kalevan artikkeli (pdf) »

 

Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestykseen asetetuista lukuarvoista keskimmäistä. Mediaanitulo tarkoittaa siis keskimmäisen tulonsaajan tuloa: sen kummallekin puolelle jää yhtä monta tulonsaajaa.

Lähde: Kaleva 5.3.2020

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru