Sijoita Kartanoon!

Kartano on tuottoisa sijoitus

Kartanon sijoittajahinnastosta löytyy vuokratuottoarvio niin sijoitetulle pääomalle (myyntihinnalle) kuin velattomalle hinnalle laskettuna sekä kassavirta lyhennysten alettua (1.4.2025). Kassavirta on positiivinen. Kassavirta on laskettu hinnastossa olevalla vuokra-arviolla, mahdollista vuokran nousua ei ole huomioitu. Tuotoissa ei ole huomioitu veroja.

Kartanon sijoittajahinnasto

Kartanon sijoittajaplussat

  • Oma tontti, edullinen hoitovastike (vain 2,40 €/m2/kk)
  • Suuri taloyhtiölainaosuus, itse rahoitettava osuus kaksioissa vain 27 % ja kolmioissa n. 37 %
  • Edullinen taloyhtiölaina, marginaali 0,90 %
  • Taloyhtiölainalla pitkä, 2 vuoden lyhennysvapaa (30.3.2025 asti)
  • Myyntihinnalle edullinen maksuehto

Loistava sijainti lähellä keskustaa

Kaukovainion asuinalue sijaitsee hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien läheisyydessä. Kaukovainion luonnonmaisemista on vain noin 3 km Oulun keskustaan. Hyvien bussiyhteyksien ja pyöräteiden ansiosta asuminen Kaukovainiolla onnistuu mainiosti myös autotta. Lähin bussipysäkki sijaitsee vain 150 m päässä.

Kävelymatkan päässä Kartanosta sijaitsee mm. ruokakauppa, apteekki, koulu (1-9. lk) ja päiväkoti.

Alueella on loistavat ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, lähellä sijaitsevat Kainuunpuiston kuntoilupaikka ja valaistu kuntorata/hiihtolatu. Reilun kilometrin päässä sijaitseva Hiirosen urheilu-/fitnesspuisto on vapaassa käytössä Kaukovainion kuntoradan ja Iinatin lenkin kuntoratojen yhteydessä. Urheilupuistosta löytyy myös jalkapallokenttä ja 18-väyläinen frisbeegolfrata. Lintulan urheilukeskus sijaitsee vain alle 2 km päässä. Urheilukeskuksessa voi harrastaa jalkapalloa, pesäpalloa, jääkiekkoa, kaukalojalkapalloa, tennistä ja yleisurheilua. Suosittu uimapaikka Lämsäjärvi sijaitsee kätevästi pyöräilymatkan päässä.

Verotus

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen.

Asunto Oy Kaukovainion Kartano rakentamislainan rahoitusvastikkeet tuloutetaan yhtiön kirjanpidossa, joten huoneiston ollessa vuokrakäytössä rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) voidaan vähentää vuokra- eli pääomatulosta.

Sijoitusasunnosta maksetaan 2 % varainsiirtovero asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • Edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • Taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • Uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • Hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • Asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

Mika Saarikivi
asuntomyyjä

040 7050 227SähköpostiWhatsApp

Ota yhteyttä

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka tällä lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään. Voit myös kysyä lisätietoja kohteesta tai varata esittelyn.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru