05.10.2012

Kempeleen Linnakankaalle virkistysalue

Linnakankaan louhosalue muuttuu Oulun seudun asukkaiden liikuntakeitaaksi

Kempeleen Linnakankaan louhosalue on suunnitelmissa muuttaa Oulun seutua palvelevaksi virkistysalueeksi. Tällä hetkellä alue on vielä louhosaluetta, mutta vajaan kymmenen vuoden päästä näkymä voi olla aivan toinen. Alueelle on suunnitteilla monipuolinen uima- ja virkistysalue, jonka elementtejä olisivat muun muassa uimaranta, skeittipuisto, kalliokiipeilyalue, jääkiipeilyseinä ja BMX-pyöräilymaasto.

Linnakallion vesi on puhdasta pohjavettä, joka nousee lopulliseen korkeuteensa muutamassa kuukaudessa, kun pohjaveden louhoksen aikainen pumppaus lopetetaan.

Alueen omistavan Destian maa-ainesten ottolupa ja ympäristölupa ovat voimassa ensi vuoteen, ja uusien ympäristö- ja louhintalupien käsittely on meneillään Oulun seudun ympäristötoimessa. Destia hakee maa-ainesten ottolupaa vuoden 2017 loppuun asti. Sopimus alueen maisemoinnista on Kempeleen kunnanhallituksen maanantain kokouksen esityslistalla. Sen mukaan maisemointi- ja maansiirtotöitä voitaisiin vielä tehdä vuonna 2018.

Alustavan sopimuksen mukaan Destia myy louhoksen maa-alueen Kempeleen kunnalle maisemoinnin valmistuttua. Sen jälkeen aletaan tehdä uuden suunnitelman mukaista rakentamista. Alueen lopullinen käyttöönotto riippuu kunnan investointiaikatauluista.

Jos Destia ei saa uutta ottolupaa, yhtiö maisemoi alueen vuonna 2013 päättyvän ottoluvan mukaisesti. Alueen louhinta on alkanut vuonna 1989.

Lähde: Kaleva 5.10.2012

Vain kävelymatkan päässä Metsokankaalta

Linnakankaan tuleva virkistysalue tulee kävelymatkan päähän Metsokankaalta. Tuleva Linnakankaan ja Metsokankaan välinen tieyhteys mahdollistaa Metsokankaalta hyvät kulkuyhteydet Kempeleeseen.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru