03.07.2017

Kivikkokankaan Kaski arvostelussa Kalevan Asuntopuntarissa

Kalevan Asuntopuntari arvioi 1.7.2017 Kivikkokankaalla sijaitsevan luhtitalon Kivikkokankaan Kasken.

Luhti leveni etupihaksi

Luhtitalo ei juuri pääse loistamaan unelmatalokyselyissä. Oman ikkunan edestä ramppaavat naapurit epäilyttävät muuttajaa. Kivikkokankaan Suojuoksuntielle valmistui tällä viikolla Asunto Oy Kivikkokankaan Kaskeen kaksi kaksikerroksista luhtitaloa, yhteensä 24 asuntoa. Luhtitalon yksityisyysongelmaa on lähdetty ratkomaan yksinkertaisella mutta tehokkaalla reseptillä: lisäämällä 1,5 metriä lisää leveyttä luhtikäytävään. Vierekkäisten asuntojen välillä varastokopit rajaavat leveää käytävää kuin pieniksi etupihoiksi. Luhtitalon päätyasunnon kohdalla leveä luhtikäytävä on itse asiassa ikioma parveke, sillä sinne pääsee ainoastaan lukitun oven kautta.

Alakerrassa varsinaista luhtia ei ole ollenkaan. Kun naapureiden ei tarvitse kulkea toistensa parvekkeiden poikki, voi jokainen lasittaa ja lukita oman asuntonsa edustan puolilämpimäksi eteiseksi.

Kookas, lukittava parveke kotioven edessä sopii loistavasti pyörien, lastenrattaiden, suksien ja pulkkien säilyttämiseen. Harvemmin käytettävät kapineet saa piiloon kylmään varastoon. Säilytystilana etuparveke onkin parhaimmillaan, sillä aurinko lämmittää useimpia etuluhteja vain aikaisin aamulla.

Takapihalta löytyy varsinainen oleskeluparveke. Sekä etu- että takaparvekkeen voi lasittaa. Erityisesti takana lasituksesta voi olla iloa myös äänieristeenä, sillä muuten rauhallisella Kivikkokankaalla parin sadan metrin päässä kulkevan Vaalantien humu kiirii niityn yli takapihoille.

Säilytysmahdollisuudet ovat kodin parhaita puolia. Etuparvekkeen lisäksi kaappeja löytyy mukavasti. Kirsikkana keskellä 3h+k+s 68 m² huoneistossa on vielä pieni vaatehuone. Pesuhuoneen kiintokalusteissa ei ole tyydytty minimiratkaisuun, pönttöön ja lavuaariin. Muutaman alakaapin lisäys lavuaarin alle pyykkien säilytystä varten on muuttanut seinämän käteväksi pyykkipisteeksi. Allas pääsee tuplakäyttöön käsien ja nyrkkipyykinkin pesussa.

Lue Kalevan Asuntopuntarin artikkeli kokonaisuudessaan »

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru