13.11.2015

Kotilyhty arvostelussa Kalevan Asuntopuntarissa

Kalevan Asuntopuntari arvioi 31.10.2015 Kiulukankaalla sijaitsevan matalaenergiayhtiön Kotilyhdyn.

Piha kahdessa kerroksessa

Syyskuussa Kiulukankaalle valmistunut As. Oy Oulun Kotilyhty on yksi alueen keskuksen muodostavista pientaloyhtiöistä. Kotilyhdyssä on 25 asuntoa pari- ja luhtitaloissa. Rakennukset asettuvat tontille kolmeen samansuuntaiseen riviin, joiden väleihin jäävät asuntopihat ja ajoväylät. Autot pysäköidään oman kodin eteen katokseen. Luhtitalossa on tarjolla muutama kaksio ja kolmio, mutta pääasiassa asunnot ovat Kiulukankaalle tyypilliseen tapaan suurempia perheasuntoja.

Kaksikerroksisessa esimerkkiasunnossa 4h+k 93 m² yhdistetty olohuone-keittiö-ruokailutila hallitsee alakertaa, kun taas yläkerta makuuhuoneineen ja pesutiloineen on yksityisempi. Hukkaneliöitä ei 93-neliöisessä kodissa juuri ole. Asunnossa on poikkeuksellisen runsaasti säilytystilaa. Makuuhuoneiden kiintokaappien lisäksi asunnosta löytyy erillinen vaatehuone. Ulkovarastoja on peräti kaksi. Ikkunallinen kodinhoitohuone tuo luksusta arkiseen vaatehuoltoon.

Autokatoksen katon hyödyntävä, hulppean kokoinen terassi tarjoaa asukkaille toisen, persoonallisemman ulkotilan. Ylempänä myös naapurin katseilta on paremmin suojassa. Terassi on osittain katettu ja sen voi myös lasittaa. Ulkovarasto terassin yhteydessä helpottaa kalusteiden talvisäilytystä.

(klikkaamalla kuvaa saat pohjapiirroksen isompana auki)

Lue Kalevan Asuntopuntarin artikkeli »
Lue lisää kohteesta »

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru