24.02.2014

Kotirinne Kalevan Asuntopuntarissa

Kalevan Asuntopuntari arvioi lauantaina Kotirinteen 4h+k+s 80,5 m² upeat huoneistot (A10, C28). Sama pohjaratkaisu on myös alakerran asunnoissa 4h+k+s 79,5 m² (A5, C23), joissa on iso oma piha. Kotirinne saa arvostelussa kiitosta energiatehokkuudestaan!

Kotirinteessä on tarjolla monipuolinen kattaus erikokoisia asuntoja kolmessa kaksikerroksisessa rakennuksessa. Luhtitalotalot ovat keskenään samanlaisia pelkistettyjä tiiliverhoiltuja taloja. Lämminsävyinen tiiliverhoilu värittää harmaimpia vuodenaikoja ja kestää hyvin sään kulutusta. Talot rakennetaan samansuuntaisesti riviin. Tontin nurkassa on leikkialue, jonka viereen jää pala luonnontilaista metsää.

Kaikki yhtiön asuntojen oleskelutilat aukeavat aurinkoiseen lounaaseen ja tilat voivat nauttia auringon ilmaislämmöstä. Oleskelutilojen levyinen syvä parveke, jonka päälle harjakatto laskee, suojaa oleskelutilaa korkeiden auringonsäteiden paahteelta. Parvekelasituksen asentaminen voi säästää lisää jäähdytys- ja lämmityskuluissa.

Asunnoissa on A-energialuokan kodinkoneet ja vedenkulutusta pienentävät vesikalusteet, jotta energiaa säästyy myös arjen tohinassa. Asuntokohtainen kylmän ja lämpimän veden mittaus ja laskutus kannustaa käyttäjää säännöstelemään vedenkulutustaan. Tulo-poistoilmanvaihto on varustettu lämmön talteenotolla. Yhtiö on energialuokaltaan matalaenergiatasoa (B2007). Yksittäisinä rakennuksina laskettaessa talot ovat parasta A-energialuokkaa.

Tässä asunnossa energiansäästö on otettu hyvin huomioon. Energiansäästö voi madaltaa asumisen kokonaishintaa merkittävästi.

Artikkelissa virheellisesti kerrotaan, että toisen kerroksen luhtikäytävälle kuljetaan kattamattomia portaita pitkin. Kotirinteen luhtikäytävien portaat ovat katettu.

Katso huoneistojen 4h+k+s 80,5 m² pohjapiirros »
Katso huoneistojen 4h+k+s 79,5 m² pohjapiirros »
Lue lisää Kotirinteestä »

Lue asuntopuntarin artikkeli Kalevan sivuilta »
Lue myös aiemman kohteemme Kotikummun arvostelu »

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru