Kivikkokangas – lähellä keskustaa luonnon keskellä

Kivikkokangas kuuluu uuteen Hiukkavaaran kaupunginosaan. Oulun keskustaan matkaa on vain 7 km. Kivikkokankaan asukasluku 31.12.2017 oli 1 750. Valmistuessaan Kivikkokankaan alueelle sijoittuu noin 2 000 asuntoa ja 3 000 asukasta.

Kivikkokangas lukeutuu Hiukkavaaran suuralueeseen, joka lähiympäristöineen on kasvamassa tulevina vuosina 40 000 asukkaan suuralueeksi. Suuralue tarkoittaa vanhaa ja uutta Hiukkavaaraa itäisine sekä koillisine naapurialueineen, joissa nyt asuu noin 20 000 asukasta. Valmistuessaan Hiukkavaaran asukasluku tulee olemaan noin 20 000 asukasta. 31.12.2017 Hiukkavaaran asukasluku oli 3 550.

Hiukkavaaran alueelle tulee monipuoliset lähipalvelut. Juuri valmistunut uusi monitoimitalo Hiukkavaaran keskukseen, jossa on noin 700 oppilaan yhtenäiskoulu, päiväkoti, esi- ja perusopetuksen luokat sekä kansalaisopisto ja koulukirjasto. Matkaa Loimusta tulee vain 1,8 km. Lisäksi tulossa on kauppoja, terveysasema, vanhusten palvelukeskus, nuoriso- ja asukastilat, seurakuntatilat, monipuoliset urheilupalvelut mm. jää- ja uimahallit sekä Aallikkokankaan liikuntamaa. Lue lisää alueen palveluista »

Ulkoilijan paratiisi

Kivikkokangas on luonnonkaunista aluetta vaihtelevine mastoineen. Valaistut monipuoliset lenkki- ja hiihtoreitit lähtevät melkein takapihalta. Alueen helmi tulee olemaan Aallikkokankaan liikuntamaa, josta on laadittu erillinen yleissuunnitelma. Valmistuessaan se tarjoa monipuoliset liikunta- ja kuntoilumahdollisuudet. Oulujoen välitön läheisyys lisää Kivikkokankaan viihtyisyyttä entisestään. Myllyojan ja Saarelan uimarannat ovat vain muutaman minuutin matkan päässä. Myös muita oululaisten suosimia uimarantoja on lähellä useita. Niin ikään jokirannasta voi hakea veneelleen omaa venepaikkaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet

Kivikkokankaalta on erinomaiset liikenneyhteydet Oulun keskustaan (7 km) auto- ja pyöräteitse. Oulujoen ylittävän uusi Poikkimaantien silta yhdistää Kivikkokankaan Knuutilankankaaseen ja tuo sen palvelut lähelle.

Kalevan uutinen sillan avajaiset (22.11.2016) »

Autolla:
Kivikkokankaalta matka Oulun keskustaan Poikkimaantien sillan kautta on vain 7 km, joka taittuu autolla noin 15 minuutissa.

Pyörällä:
Kivikkokankaalta Oulun keskustaan pyöräilee noin 25 minuutissa. Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä. Ajantasaiset kartat ym. tiedot näet kattavasti Oulun kaupungin kevyen liikenteen » sivuilta.

Linja-autolla:
Katso reittikartta  »
Lähin bussipysäkki 250 m linja nro 11, 40 ja 41 (Muhos) Lähilinjoja mm. 4, 4A, 4N (Knuutila), 7, 7N (Saarela) Ajantasalla olevat tiedot Oulunliikenne.fi » reittioppaasta tai kattavasti Oulun kaupungin Oulunjoukkoliikenne.fi » sivulta

Oulun kehätie

Oulun kaupungin kiertävä kehätie luo helpon liikkumisen keskustan eteläpuolelta Oulun pohjoispuolelle, aina Haukiputaalle saakka. Uusi Kehätie otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Viimeinen 3 kilometrin tieosuus valmistui Kiulukankaan ja Hiukkavaaran keskuksen välille. Samalla rakennettiin myös kevyen liikenteen väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kivikkokankaan Loimu on lyhyen matkan (n. 1,5 km) päässä tästä uudesta kehätiestä, joka mahdollistaa Loimun asukkaille kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan niin Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon kuin Linnanmaan yliopistolle.

Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle. Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle.

Päiväkodit, koulut ja kaupat

Päiväkodit:
Kaikki Oulun päiväkodit kartalla »
Saarela 1,2 km
Touhula 1,3 km
Hiukkavaaran monitoimitalo 1,8 km
Runokerä 2,8 km
Hiukkavaara 3,1 km
Huvikumpu 3,5 km
Myllyoja 3,7 km
Satusiipi 3,9 km
Haapalehto 5 km

Koulut:
Kaikki Oulun peruskoulut (luokat 1-9) kartalla »
Kaikki Oulun lukiot kartalla »
Hiukkavaara (0-9 lk, mahdollisesti alkuun luokat 0-3) 1,8 km
Oulujoen koulu (1-6 lk) 2,7 km
Myllyoja (1-6 lk) 3,7 km
Knuutilankangas (1-6 lk) 3,8 km
Kastellin urheilulukio 5 km
Laanilan koulu (7-9 lk) 5,8 km
Laanilan lukio 5,8 km

Kaupat:
Hiukkavaaran keskukseen, monitoimitalon viereen ja lyhyen matkan päähän Kivikkokankaan Loimusta (n. 1,4 km), osoitteeseen Paraatikatu 8, valmistuu kesällä 2019 K-Market. Lue lisää »

Myllyojan K-market ja Sale 3,8 km
Knuutilankankaan K-Market 3,8 km
Haapalehdon Lidl 4,5 km
Ruskon K-Citymarket 6,5 km
Huonesuon K-market 6,5 km
Raksilan marketit 6,9 km

Muut palvelut:
OYS 5,4 km
Suun terveydenhuollon keskus 5,2 km
Palvelukoti Saarela 1,5 km
Haapalehdon hoivapalvelukeskus Esperi 3,8 km
Myllyojan terveyskeskus, apteekki, kirjasto, nuorisotilat, seurakuntakoti 3,7 km
Grillikioski Lehtokipsa 3,9 km
Kynsilehdon Hesburger 4,9 km
Koivurannan kahvila 5,7 km
Bensa-asemat Knuutila 3,3 km ja Haapalehto 4,3 km
Posti Myllyoja Sale 3,8 km

Ulkoilu ja liikunta

Kivikkokankaalta on helppo lähteä liikkumaan tai ulkoilemaan. Hiukkavaarassa on kattavat hiihtoladut ja luontopolut sekä paljon muita virkistysmahdollisuuksia, esim. nuorisolle skeittihalli. Uimarantoja on useita, esim. Valkiaisjärven uimaranta on lapsiystävällinen, matala ja hiekkapohjainen. Lue lisää Valkiaisjärven uimarannasta ». Hiukkavaaran maasto soveltuu hyvin pyöräilyn harrastamiseen. Pyörätieverkosto laajenee Hiukkavaaran rakentumisen myötä. Valmiista reiteistä voi kokeilla esimerkiksi Oulujoen pyöräilyreittiä ». Reitti seurailee Oulujoen vartta ja päättyy Turkansaaren ulkomuseoon. Reitin pituus on noin 26 km.

Hiukkavaaran kuntorata 1 km
Hiihtolatu 300 m
Hiukkavaaran pallokenttä 1,8 km
Oulujoen koulun pallokenttä 2,7 km
Myllyojan pallokenttä 3,7 km
Kynsilehdon liikuntakeskus Vocatum 5,1 km
Sankivaaran golfkenttä 7,9 km

Saarelan uimaranta 1,9 km
Lämsänjärvi 3,2 km
Myllyojan uimaranta 3,7 km
Valkiaisjärvi 6,1 km

Kalastuspaikkoja lähialueella runsaasti, mm. Oulujoki, Sanginjoki, Nilesjärvi, Valkiaisjärvi, Korpilampi ja Kalimenlampi.

Luontopolkuja mm. Pilpasuon luontopolku, Sanginjoen riistapolku, Isokankaan retkeilypolku ja Kalimenpolku. Alueilla on runsaasti nuotiopaikkoja, jotka löytyvät kätevästi tulikartta.fi » sivuilta.

Oulussa hiihtolatuja on useita kymmeniä kilometrejä. Hiihtoladuilla valaistus toimii hämäräkytkimillä klo 6.00 - 23.00 välisenä aikana. Latukartasta näet kaikki Oulun hiihtoladut, myös kunnossapitotiedot. Hiihtolatukartta »
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Kaikki Oulun ulkoilu- ja liikuntapalvelut löytyvät kätevästi Oulun kaupungin liikunta ja ulkoilu » sivuilta.

Kelkkailijoille on Oulujokilaakson moottorikelkkailureitistö Oulun, Utajärven, Muhoksen, Tyrnävän ja Kempeleen alueilla, tarkemmin moottorikelkkailureitistön kartta » tai kelkkareitit.fi kartta ».

Tee ilmainen varaus

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka alla olevalla lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

 


Aki Heikkinen
asuntomyynti
toimitusjohtaja, RI
040 5840 811