Kivikkokangas – lähellä keskustaa luonnon keskellä

Kivikkokangas kuuluu Hiukkavaaran kaupunginosaan. Oulun keskustaan matkaa on vain 7 km. Kivikkokankaan asukasluku 31.12.2020 oli 2 864. Kivikkokangas lukeutuu Hiukkavaaran suuralueeseen, joka lähiympäristöineen on kasvamassa tulevina vuosina 20 000 asukkaan suuralueeksi. Suuralue tarkoittaa vanhaa ja uutta Hiukkavaaraa itäisine sekä koillisine naapurialueineen. 31.12.2020 Hiukkavaaran suuralueen asukasluku oli 6 156.

Hiukkavaaran alueelle tulee monipuoliset lähipalvelut. Hiukkavaaran keskukseen on valmistunut uusi monitoimitalo, jossa on noin 700 oppilaan yhtenäiskoulu, päiväkoti, esi- ja perusopetuksen luokat sekä kansalaisopisto, koulukirjasto ja nuorisotilat. Matkaa Lumosta tulee vain 1,8 km. Monitoimitalon vieressä, osoitteessa Paraatikatu 8, sijaitsevat K-Market Hiukkavaara sekä Kotipizza. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös seurakuntatilat. Tulossa on terveysasema ja vanhusten palvelukeskus. Lisäksi monitoimitalon viereen on tulossa urheilukortteli, johon tulee monipuoliset urheilupalvelut mm. padelhalli, kuntosali, jää- ja uimahallit. Tulossa myös Aallikkokankaan liikuntamaa, joka täydentää urheilupalvelut erinomaisen tasokkaaksi.

Lue lisää tulevasta liikuntakorttelista (Kaleva 22.10.2019) »

Lue lisää alueen palveluista »

Ulkoilijan paratiisi

Kivikkokangas on luonnonkaunista aluetta vaihtelevine maastoineen. Valaistut monipuoliset lenkki- ja hiihtoreitit lähtevät melkein takapihalta. Alueen helmi tulee olemaan Aallikkokankaan liikuntamaa, josta on laadittu erillinen yleissuunnitelma. Valmistuessaan se tarjoa monipuoliset liikunta- ja kuntoilumahdollisuudet. Oulujoen välitön läheisyys lisää Kivikkokankaan viihtyisyyttä entisestään. Myllyojan ja Saarelan uimarannat ovat vain muutaman minuutin matkan päässä. Myös muita oululaisten suosimia uimarantoja on lähellä useita. Niin ikään jokirannasta voi hakea veneelleen omaa venepaikkaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet

Kivikkokankaalta on erinomaiset liikenneyhteydet Oulun keskustaan (7 km) auto- ja pyöräteitse. Lumosta on nopea ja sujuva yhteys Vaalantielle (autolla 300 m). Oulujoen ylittävän uusi Poikkimaantien silta yhdistää Kivikkokankaan Knuutilankankaaseen ja tuo sen palvelut lähelle.

Kalevan uutinen sillan avajaiset (22.11.2016) »

Autolla:
Lumosta matka Oulun keskustaan Poikkimaantien sillan kautta on vain 7 km, joka taittuu autolla noin 15 minuutissa.

Pyörällä:
Kivikkokankaalta Oulun keskustaan pyöräilee noin 30 minuutissa. Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä. Ajantasaiset kartat ym. tiedot näet kattavasti Oulun kaupungin kevyen liikenteen » sivuilta.

Linja-autolla:
Katso reittikartta »
Lähin bussipysäkki 250 m linja nro 5, 11, 40 ja 41 (Muhos). Lähilinjoja mm. 7 ja 7N (Saarela). Ajantasalla olevat tiedot Oulunliikenne.fi » reittioppaasta tai kattavasti Oulun kaupungin Oulunjoukkoliikenne.fi » sivulta

Oulun kehätie

Oulun kaupungin kiertävä kehätie luo helpon liikkumisen keskustan eteläpuolelta Oulun pohjoispuolelle, aina Haukiputaalle saakka. Uusi Kehätie otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Viimeinen 3 kilometrin tieosuus valmistui Kiulukankaan ja Hiukkavaaran keskuksen välille. Samalla rakennettiin myös kevyen liikenteen väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kivikkokankaan Lumo on lyhyen matkan (n. 1,5 km) päässä tästä uudesta kehätiestä, joka mahdollistaa Lumon asukkaille kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan niin Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon kuin Linnanmaan yliopistolle.

Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle. Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle.

Päiväkodit, koulut ja kaupat

Päiväkodit:
Kaikki Oulun päiväkodit kartalla »
Kotola 0,5 km
Touhula 0,7 km
Saarela 1,2 km
Soittajakangas 1,3 km (toiminta alkaa 1.8.2020)
Hiukkavaara monitoimitalo 1,8 km
Runokerä 2,7 km

Koulut:
Kaikki Oulun peruskoulut (luokat 1-9) kartalla »
Kaikki Oulun lukiot kartalla »
Hiukkavaara (luokat 2020-2021: 1-6) 1,8 km
Oulujoen koulu (1-6 lk) 2,5 km
Myllyoja (1-6 lk) 3,3 km
Knuutilankangas (1-6 lk) 3,7 km
Kastellin urheilulukio 4,7 km
Laanilan koulu (7-9 lk) 5,6 km
Laanilan lukio 5,6 km

Kaupat:
K-Market Hiukkavaara 1,8 km
Myllyojan K-market ja Sale 3,6 km
Haapalehdon Lidl 4,5 km
Ruskon K-Citymarket 6,4 km
Raksilan marketit 6,8 km

Ravintolat ja kahvilat:
Kotipizza Hiukkavaara 1,8 km
Grillikioski Lehtokipsa 3,9 km
Kynsilehdon Hesburger 4,9 km
Koivurannan kahvila 5,6 km

Muut palvelut:
Hiukkavaaran nuorisotilat, seurakuntakoti 1,8 km
Posti Myllyoja Sale 3,6 km
Myllyojan terveyskeskus, kirjasto 3,8 km
Bensa-asemat Shell Express Knuutila 3,1 km ja Shell Haapalehto 4,3 km
OYS 5,4 km
Suun terveydenhuollon keskus 5,4 km
Ruskon apteekki 6,4 km
Lentokenttä 15,9 km

Ulkoilu ja liikunta

Kivikkokankaalta on helppo lähteä liikkumaan tai ulkoilemaan. Hiukkavaarassa on kattavat hiihtoladut ja luontopolut sekä paljon muita virkistysmahdollisuuksia, esim. nuorisolle skeittihalli. Uimarantoja on useita, esim. Valkiaisjärven uimaranta on lapsiystävällinen, matala ja hiekkapohjainen. Lue lisää Valkiaisjärven uimarannasta ». Hiukkavaaran maasto soveltuu hyvin pyöräilyn harrastamiseen. Pyörätieverkosto laajenee Hiukkavaaran rakentumisen myötä. Valmiista reiteistä voi kokeilla esimerkiksi Oulujoen pyöräilyreittiä ». Reitti seurailee Oulujoen vartta ja päättyy Turkansaaren ulkomuseoon. Reitin pituus on noin 26 km.

Hiihtolatu 300 m
Hiukkavaaran kuntorata 1,0 km
Hiukkavaaran pallokenttä 1,8 km
Kynsilehdon liikuntakeskus Vocatum 5,1 km
Sankivaaran golfkenttä 7,9 km
Saarelan uimaranta 1,9 km
Lämsänjärvi 3,2 km
Myllyojan uimaranta 3,7 km
Valkiaisjärvi 4,1 km

Kalastuspaikkoja lähialueella runsaasti, mm. Oulujoki, Sanginjoki, Nilesjärvi, Valkiaisjärvi, Korpilampi ja Kalimenlampi.

Luontopolkuja mm. Pilpasuon luontopolku, Sanginjoen riistapolku, Isokankaan retkeilypolku ja Kalimenpolku. Alueilla on runsaasti nuotiopaikkoja, jotka löytyvät kätevästi tulikartta.fi » sivuilta.

Oulussa hiihtolatuja on useita kymmeniä kilometrejä. Hiihtoladuilla valaistus toimii hämäräkytkimillä klo 6.00 - 23.00 välisenä aikana. Latukartasta näet kaikki Oulun hiihtoladut, myös kunnossapitotiedot. Hiihtolatukartta »
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Kaikki Oulun ulkoilu- ja liikuntapalvelut löytyvät kätevästi Oulun kaupungin liikunta ja ulkoilu » sivuilta.

Kelkkailijoille on Oulujokilaakson moottorikelkkailureitistö Oulun, Utajärven, Muhoksen, Tyrnävän ja Kempeleen alueilla, tarkemmin moottorikelkkailureitistön kartta » tai kelkkareitit.fi kartta ».

Tee ilmainen varaus

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka alla olevalla lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

 Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227

 


Viimeistelytyöt käynnissä
Valmistuminen
elokuu 2021

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme kotikohteitamme sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:


Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227
Lähetä sähköpostia
   

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi