Sijoita Lumoon!

Lumo on tuottoisa sijoitus

Lumon sijoittajahinnastosta löytyy vuokratuottoarvio niin sijoitetulle pääomalle (myyntihinnalle) kuin velattomalle hinnalle laskettuna sekä kassavirta lyhennysten alettua (1.10.2024). Kassavirta on laskettu samalla vuokra-arviolla, mahdollista vuokran nousua ei ole huomioitu. Kassavirta on reilusti positiivinen. Tuotoissa ei ole huomioitu veroja.

Lumon sijoittajahinnasto »

 

Lumon sijoittajaplussat
+ suuri taloyhtiölainaosuus, jopa 81 %
+ edullinen taloyhtiölaina, marginaali 1,05 %
+ taloyhtiölainalla pitkä, 3 vuoden lyhennysvapaa (30.9.2024 asti)
+ kauppahinnalle edullinen maksuehto
+ edullinen kaupungin vuokratontti, vuokra sisältyy hoitovastikkeeseen (vain 0,72 €/m2/kk)

Suosittu alue

Kivikkokangas kuuluu Hiukkavaaran suuralueeseen, jonka asukasluku 31.12.2019 oli 5 373. Kivikkokankaan asukasluku 31.12.2019 oli 2 588.

Kivikkokankaan ympärillä on runsaasti työpaikkoja ja alueen kehittyminen tulee lisäämään kysyntää entisestään, sillä Hiukkavaaran suuralueen asukasluku tulee olemaan 20 000 ja alueen kattavat palvelut tulevat tarjoamaan paljon työpaikkoja. Hiukkavaaran keskukseen on valmistunut uusi monitoimitalo, jossa on noin 700 oppilaan yhtenäiskoulu, päiväkoti, esi- ja perusopetuksen luokat sekä nuoriso- ja seurakuntatilat ja kansalaisopisto ja koulukirjasto. Lisäksi alueelle tulossa on kauppoja, terveysasema, vanhusten palvelukeskus, asukastilat, monipuoliset urheilupalvelut mm. jää- ja uimahallit sekä Aallikkokankaan liikuntamaa.

Lumosta 5 km säteellä (pyöräilymatkan etäisyydellä) löytyy runsaasti työ- ja opiskelupaikkoja, jotka luovat kysyntää vuokra-asunnoille mm. Oulun yliopistollinen sairaala (OYS), lääketieteellinen tiedekunta, Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) sosiaali- ja terveysalan kampus, suun terveydenhuollon keskus, opetushammashoitola, Oamkin suuhygienistikoulutuksen kampus, Oulun yliopiston hammaslääketieteen tutkimus ja teoriaopetus sekä Kastellin urheilulukio.

Oulussa alhaiset neliöhinnat

Kun kaupunki omistaa rakennettavan maan, se voi määrittää laadun, laajuuden ja ajoituksen sekä vaikuttaa hintatasoon. Oulussa asuminen on selvästi halvempaa kuin pääkaupungissa ja monissa muissa kaupungeissa. Oulussa alhainen neliöhinta johtuu nimenomaan kaupungin maapolitiikasta.

Oulun kaupungin hintakaton edut

Oulun kaupungin määräämät hintarajat tarjoavat asuntosijoittajille edulliset ostomahdollisuudet ja pitkällä tähtäimellä antaa turvaa vakaalle hintakehitykselle. Oulun edulliset uudisasunnot antavat hyvän tuoton asuntosijoittajalle.

Verotus

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen.

Asunto Oy Kivikkokankaan Lumon rakentamislainan rahoitusvastikkeet tuloutetaan yhtiön kirjanpidossa, joten huoneiston ollessa vuokrakäytössä rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) voidaan vähentää vuokra- eli pääomatulosta.

Sijoitusasunnosta maksetaan kahden prosentin varainsiirtovero asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

Tee ilmainen varaus

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka alla olevalla lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

 Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227

 


Viimeistelytyöt käynnissä
Valmistuminen
elokuu 2021

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme kotikohteitamme sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:


Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227
Lähetä sähköpostia
   

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi