Sijoita Ahjoon!

Ahjo on tuottoisa sijoitus

Ahjon sijoittajahinnastosta löytyy vuokratuottoarvio niin sijoitetulle pääomalle (myyntihinnalle) kuin velattomalle hinnalle laskettuna sekä kassavirta lyhennysten alettua. Kassavirta on reilusti positiivinen. Tuotoissa ei ole huomioitu veroja.

Ahjo sijoittajahinnasto »

Ahjon sijoittajaplussat
+ suuri taloyhtiölainaosuus, 67,5–79,2 %
+ edullinen taloyhtiölaina, marginaali 0,90 %
+ taloyhtiölainalla pitkä, 3 vuoden lyhennysvapaa (30.9.2023 asti)
+ kauppahinnalle edullinen maksuehto
+ edullinen kaupungin vuokratontti, vuokra sisältyy hoitovastikkeeseen (vain 0,56 €/m2/kk)

Ritaharju kuuluu Kaijonharjun suuralueeseen, jonka asukasluku 31.12.2019 oli 19 932. Ritaharjun asukasluku 31.12.2019 oli 7 513.

Ritaharju on erittäin suosittu asuinalue keskeisen sijaintinsa ja monipuolisten palveluidensa ansiosta. Alueella on runsaasti työpaikkoja - esimerkiksi Teknologiakylään on Ahjosta matkaa 3 kilometriä. Ritaharju on houkutteleva myös opiskelijoiden näkökulmasta, sillä Oulun yliopisto sijaitsee 3,6 kilometrin päässä. Syksyllä 2020 Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja opettajat, lähes 7 000 henkeä, muuttavat Kaukovainiolta Linnanmaan kampukselle, jolloin Oulun pohjoispuolen asuntotarpeeseen tulee suuri muutos. Ahjo valmistuu tähän tarpeeseen nähden oivalliseen aikaan.

Ritaharjun Ahjo sijaitsee keskeisellä paikalla aivan lähipalveluiden äärellä. Lähimpään kauppaan on matkaa 500 metriä, ja kaupan vieressä sijaitsee Ritaharjun monitoimitalo, jossa toimii koulu luokille 1-9, päiväkoti, nuorisotila ja kirjasto. Kauppakeskus Ideaparkiin matkaa on vain 800 metriä.

Ritaväylän toisella puolella sijaitsevaan kortteliin sekä Pyydystien ja Ritakummun katualueille suunnitellaan asuinalueelle sopivia monipuolisia palveluita ja työpaikkoja. Suunnitteilla on muun muassa Motonet-tavaratalo, hyvinvointikeskus ja ravintolatilaa.

Pohjantien toiselle puolelle, Ritaportin alueelle kaavaillaan myös uutta kauppakeskittymää.

Kalevan uutinen Ritaharjuun suunniteltavasta kauppakeskittymästä (5.6.2019) »

Oulussa alhaiset neliöhinnat

Kun kaupunki omistaa rakennettavan maan, se voi määrittää laadun, laajuuden ja ajoituksen sekä vaikuttaa hintatasoon. Oulussa asuminen on selvästi halvempaa kuin pääkaupungissa ja monissa muissa kaupungeissa. Oulussa alhainen neliöhinta johtuu nimenomaan kaupungin maapolitiikasta.

Oulun kaupungin hintakaton edut

Oulun kaupungin määräämät hintarajat tarjoavat asuntosijoittajille edulliset ostomahdollisuudet ja pitkällä tähtäimellä antaa turvaa vakaalle hintakehitykselle. Oulun edulliset uudisasunnot antavat hyvän tuoton asuntosijoittajalle.

Verotus

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen.

Asunto Oy Ritaharjun Ahjon rakentamislainan rahoitusvastikkeet tuloutetaan yhtiön kirjanpidossa, joten huoneiston ollessa vuokrakäytössä rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) voidaan vähentää vuokra- eli pääomatulosta.

Sijoitusasunnosta maksetaan kahden prosentin varainsiirtovero asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

 

Tee ilmainen varaus

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka alla olevalla lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu. Varausjonoon kannattaa ilmoittautua siltä varalta, jos varaustilanne sattuisi muuttumaan.

 Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227

 


KOHDE
LOPPUUNMYYTY!

Arvioitu valmistuminen
elokuu 2020

Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme kotikohteitamme sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:


Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227
Lähetä sähköpostia
   

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi