Vaskikangas – lähellä keskustaa, luonnon keskellä

Vaskikangas kuuluu uuteen, nopeasti kasvavaan Hiukkavaaran asuinalueeseen. Oulun keskustaan matkaa on vain 7 km. Hiukkavaaran keskus on tiivis kaupunkimainen asuin- ja palvelukeskittymä. Hiukkavaaran asukasluku 31.12.2020 oli 1 924 ja Hiukkavaaran suuralueen asukasluku 6 156. Valmistuessaan Hiukkavaaran suuralueen asukasluku tulee olemaan noin 20 000 asukasta. Suuralue tarkoittaa vanhaa ja uutta Hiukkavaaraa itäisine sekä koillisine naapurialueineen.

Hiukkavaaran alueelle tulee monipuoliset lähipalvelut. Hiukkavaaran keskukseen on valmistunut uusi monitoimitalo, jossa on yhtenäiskoulu, päiväkoti, esi- ja perusopetuksen luokat sekä kansalaisopisto, koulukirjasto ja nuorisotilat. Matkaa Loisteesta tulee vain 900 m. Monitoimitalon vieressä, osoitteessa Paraatikatu 8, sijaitsevat K-Market Hiukkavaara sekä Kotipizza. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös seurakuntatilat. Loisteesta matkaa vain 1,1 km. Alueelle on tulossa myös terveysasema ja vanhusten palvelukeskus. Lisäksi monitoimitalon viereen on tulossa urheilukortteli, johon tulee monipuoliset urheilupalvelut mm. padelhalli, jää- ja uimahallit. Tulossa myös Aallikkokankaan liikuntamaa, joka täydentää urheilupalvelut erinomaisen tasokkaaksi.

Lue lisää alueen palveluista Oulun kaupungin sivuilta »

Ulkoilijan paratiisi

Vaskikangas on luonnonkaunista aluetta vaihtelevine maastoineen. Valaistut monipuoliset lenkki- ja hiihtoreitit lähtevät vain 900 m päästä Loisteesta. Hiukkavaaran alueen helmi tulee olemaan Aallikkokankaan liikuntamaa, josta on laadittu erillinen yleissuunnitelma. Valmistuessaan se tarjoaa monipuoliset liikunta- ja kuntoilumahdollisuudet.

Oulujoen välitön läheisyys lisää viihtyisyyttä entisestään. Valkiaisjärven ja Saarelan uimarannat ovat vain muutaman minuutin matkan päässä. Myös muita oululaisten suosimia uimarantoja on lähellä useita. Niin ikään jokirannasta voi hakea veneelleen omaa venepaikkaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet

Hiukkavaarasta on erinomaiset liikenneyhteydet Oulun keskustaan (7 km) auto- ja pyöräteitse. Oulujoen ylittävän Poikkimaantien silta yhdistää Hiukkavaaran Knuutilankankaaseen ja tuo sen palvelut lähelle.

Autolla:
Loisteesta matka Oulun keskustaan Poikkimaantien sillan kautta on vain 7 km, joka taittuu autolla noin 15 minuutissa.

Pyörällä:
Vaskikankaalta Oulun keskustaan pyöräilee noin 30 minuutissa. Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä. Ajantasaiset kartat ym. tiedot näet kattavasti Oulun kaupungin kevyen liikenteen » sivuilta.

Linja-autolla:
Katso linjakartta »
Lähin bussipysäkki 350 m, linja nro 5, 5N ja 11. Ajantasalla olevat tiedot Oulunliikenne.fi » reittioppaasta tai kattavasti Oulun kaupungin Oulunjoukkoliikenne.fi » sivulta

Oulun kehätie

Oulun kaupungin kiertävä kehätie luo helpon liikkumisen keskustan eteläpuolelta Oulun pohjoispuolelle, aina Haukiputaalle saakka. Uusi Kehätie otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Viimeinen 3 kilometrin tieosuus valmistui Kiulukankaan ja Hiukkavaaran keskuksen välille. Samalla rakennettiin myös kevyen liikenteen väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Vaskikankaan Loiste on lyhyen matkan (n. 1,5 km) päässä tästä uudesta kehätiestä, joka mahdollistaa Loisteen asukkaille kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan niin Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon kuin Linnanmaan yliopistolle.

Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle. Uusi Kehätie mahdollistaa Kivikkokankaan asukkaiden kätevän liikkumisen pohjoisen suuntaan esimerkiksi Hiukkavaaran keskukseen, yrityskeskittymä Ruskoon tai Linnanmaan kampusalueelle.

Päiväkodit, koulut ja kaupat

Päiväkodit:
Kaikki Oulun päiväkodit kartalla »
Hiukkavaara monitoimitalo 900 m
Pilke 1,0 km
Touhula Kivikkokangas 1,4 km
Soittajakangas 1,4 km

Koulut:
Kaikki Oulun peruskoulut (luokat 1-9) kartalla »
Kaikki Oulun lukiot kartalla »
Hiukkavaara (luokat 2020-2021: 1-6) 900 m
Oulujoen koulu (1-6 lk) 3,1 km
Myllyoja (1-6 lk) 4,0 km
Knuutilankangas (1-6 lk) 4,1 km
Kastellin urheilulukio 4,8 km
Laanilan koulu (7-9 lk) 5,8 km
Laanilan lukio 5,8 km

Kaupat:
K-Market Hiukkavaara 1,1 km
Myllyojan K-market ja Sale 3,7 km
Haapalehdon Lidl 4,8 km
Ruskon K-Citymarket 5,7 km
Raksilan marketit 6,9 km

Ravintolat ja kahvilat:
Kotipizza Hiukkavaara 1,1 km
Grillikioski Lehtokipsa 4,2 km
Kynsilehdon Hesburger 5,3 km
Koivurannan kahvila 6,0 km

Muut palvelut:
Hiukkavaaran nuorisotilat, seurakuntakoti 1,1 km
Posti Myllyoja Sale 4,2 km
Myllyojan terveysasema 4,2 km
Bensa-asemat Shell Express Knuutila 3,6 km ja Shell Haapalehto 4,8 km
OYS 5,7 km
Suun terveydenhuollon keskus 5,7 km
Ruskon apteekki 5,7 km
Lentokenttä 16,7 km

Ulkoilu ja liikunta

Vaskikankaalta on helppo lähteä liikkumaan tai ulkoilemaan. Hiukkavaarassa on kattavat hiihtoladut ja luontopolut sekä paljon muita virkistysmahdollisuuksia, esim. nuorisolle skeittihalli. Uimarantoja on useita, esim. Valkiaisjärven uimaranta on lapsiystävällinen, matala ja hiekkapohjainen. Lue lisää Valkiaisjärven uimarannasta ». Hiukkavaaran maasto soveltuu hyvin pyöräilyn harrastamiseen. Pyörätieverkosto laajenee Hiukkavaaran rakentumisen myötä. Valmiista reiteistä voi kokeilla esimerkiksi Oulujoen pyöräilyreittiä ». Reitti seurailee Oulujoen vartta ja päättyy Turkansaaren ulkomuseoon. Reitin pituus on noin 26 km.

Hiukkavaaran pallokenttä 800 m
Hiukkavaaran kuntorata/hiihtolatu 900 m
Kynsilehdon liikuntakeskus Vocatum 5,4 km
Sankivaaran golfkenttä 9,4 km

Saarelan uimaranta 2,3 km
Valkiaisjärvi 3,4 km
Lämsänjärvi 3,8 km
Myllyojan uimaranta 3,8 km

Kalastuspaikkoja lähialueella runsaasti, mm. Oulujoki, Sanginjoki, Nilesjärvi, Valkiaisjärvi, Korpilampi ja Kalimenlampi.

Luontopolkuja mm. Pilpasuon luontopolku, Sanginjoen riistapolku, Isokankaan retkeilypolku ja Kalimenpolku. Alueilla on runsaasti nuotiopaikkoja, jotka löytyvät kätevästi tulikartta.fi » sivuilta.

Oulussa hiihtolatuja on useita kymmeniä kilometrejä. Hiihtoladuilla valaistus toimii hämäräkytkimillä klo 6.00 - 23.00 välisenä aikana. Latukartasta näet kaikki Oulun hiihtoladut, myös kunnossapitotiedot. Hiihtolatukartta »
Oulun kuntoradat, ladut ja liikuntapaikat »
Kaikki Oulun ulkoilu- ja liikuntapalvelut löytyvät kätevästi Oulun kaupungin liikunta ja ulkoilu » sivuilta.

Kelkkailijoille on Oulujokilaakson moottorikelkkailureitistö Oulun, Utajärven, Muhoksen, Tyrnävän ja Kempeleen alueilla, tarkemmin moottorikelkkailureitistön kartta » tai kelkkareitit.fi kartta ».

Tee ilmainen varaus

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka alla olevalla lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

 Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227

 


Myynti ja esittely

Sovi yksityisesittely, esittelemme kotikohteitamme sinulle sopivana ajankohtana. Soita ja varaa aika:


Mika Saarikivi
asuntomyyjä
040 7050 227
Lähetä sähköpostia
   

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@nastarakennus.fi

Lataa esite

 

» Avaa myyntiesite

» Avaa hinnasto

 

Voit tilata myyntiesitteen myös paperisena, lähetä viesti asuntomyyjällemme »  

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru