30.07.2019

Oulu on yksi houkuttelevimmista sijoituskohteista

Oulu on yksi Suomen houkuttelevimmista asuntosijoituskohteista, selviää Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon Taloustutkimuksen vuosittaisesta tuottotutkimuksesta. Kun vuokratuotto, arvonnousu ja alueellinen kehitys huomioidaan, Oulu sijoittuu tutkimuksen kaupunkirankingissa kolmanneksi viime vuoden tapaan.

Oulussa yksiöiden kokonaisarvotuotto vuosille 2019–2023 on lähes 7 %, mikä on maan keskiarvoa korkeampi tulos. Kokonaistuotto käsittää arvioidun arvonnousun ja vuokratuottoarvion. Arvonnousua yksiöille arvioidaan tulevan yli 2 %, joka on lähes prosenttiyksikön keskiarvoa enemmän. Kaksioissa kokonaistuotto on noin 5 %, kolmioissa vajaat 4 %.

Entistä tärkeämpiä vetovoimatekijöitä asuntomarkkinoilla ovat sijainti, kasvupotentiaali, liikenneyhteydet ja palvelut. Sijoittajan kannattaakin tutustua huolella kiinnostavaan alueeseen ja seurata alueen kehitystä.

Yliopistokaupunkina Oulu on erityisen houkutteleva sijoituskohde. Pienemmissä yliopistokaupungeista on mahdollista saada huomattavasti korkeampia vuokratuottoja kuin esimerkiksi Helsingistä tai Turusta.

Opiskelijoiden keskuudessa kysyntää on erityisesti yksiöillä. Kaksi vuotta sitten opiskelijan asumislisä vaihtui yleiseksi asumistueksi, joka tukee yksiöasumista. Oulussa jonotusaika opiskelija-asuntoihin on pitkä: Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (PSOAS) yksiöihin jonotusaika on vähintään vuosi, suosituimpiin kohteisiin jopa kolme vuotta.

Oulun yliopistoalueen asuntotarve kasvaa merkittävästi syksyllä 2020, kun Linnanmaan yhteiskampukselle muuttavat Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta, lähes 7 000 henkeä. Yliopistosta 3,6 kilometrin päässä sijaitseva Asunto Oy Ritaharjun Ahjo valmistuu tähän tarpeeseen nähden oivalliseen aikaan, sillä kohteen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2020.

Asunto Oy Ritaharjun Ahjo käsittää 4-kerroksisen kerrostalon, johon valmistuu yhteensä 61 laadukasta huoneistoa yksiöistä neliöihin, 24,5–77,0 m2. Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla Ritaharjun palveluiden äärellä osoitteessa Talatie 21, 90540 Oulu.

Lue lisää Ritaharjun Ahjosta »

Sijoitustarkoitukseen sopivia asuntoja valmistuu myös suositulle Kivikkokankaan alueelle. Asunto Oy Kivikkokankaan Vaskeen valmistuu laadukkaita 1-tasoisia rivi- ja paritaloasuntoja, huoneistokoot 2–5 h, 61,0–108,0 m2. Kohteen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2020 ja se valmistuu osoitteeseen Sarvisuontie 5, 90670 Oulu.

Lue lisää Kivikkokankaan Vaskesta »

Kysy lisää Nastarakennuksen sijoitusasunnoista asuntomyynnistämme: Mika Saarikivi, 040 7050 227.

Tutustu tuottotutkimuksen tuloksiin »

Oulu-lehden uutinen tutkimuksesta 24.7.2019 »

Kalevan uutinen vuokra-asunnoista 10.7.2019 »

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru