Tärkeintä on yhteistyö

Leo Korpela, vastaava työnjohtaja

Tärkeintä on yhteistyö

Yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella Leo Korpela johtaa projektit alusta loppuun sujuvasti ja turvallisesti.

Vastaava työnjohtaja Leo Korpela listaa onnistuneen työmaan kulmakiviä:

- Tärkeintä on yhteistyö. Asioista pitää työmaallakin puhua ääneen, niiden oikeilla nimillä, niin asiat ratkeavat. Yhteisellä työmaalla autetaan muita, vaikka oltaisiinkin eri työnantajan palkkalistoilla. Hyvin etenevä työmaa on koko porukan yhteinen asia. Jokaisella on oma tehtävänsä ja jokaisen tehtävä palvelee osaltaan yhteistä tavoitetta, hyvää ja laadukasta rakennusta.

Muita kulmakiviä Leon mukaan ovat siisteys ja turvallisuus, jotka hänen mukaan kulkeavat käsi kädessä - siistinä pidetty työmaa on turvallinen.

Korpela puhuu vankan kokemuksen pohjalta. Takana on yli 30 vuoden kokemus erilaisilta rakennuskohteilta. Hän on tyytyväinen siihen, että työmailla ilmapiiri ja yhteishenki ovat parantuneet tuona aikana huomattavasti. Rakennustyömaan kinkkisiä tilanteita selvitellessään on Leo ottanut käyttöön lentävän lauseen ''Rakentaminen rentouttaa'', jolla voi aina hankalan paikan tullen keventää tilannetta.

Työvaiheet raiteille alusta alkaen

Työmaan porukan jotamisessa Korpela pitää tärkeimpänä työvaiheiden alkuja. On olennaista, että kun työntekijä aloittaa uuden työvaiheen, hän tietää miten työ ihan tarkalleen ottaen kuuluu tehdä. Rakentaminen on suunnitelmien toteuttamista, joten työnjohtajan täytyy saada työvaiheen suunnitelmat tekijän tietoon alusta alkaen.

Jokaisen työvaiheen alkuun Leo pitääkin porukalle aloituspalaverin, jossa tehtävä käydään seikkaperäisesti läpi ja tekijät voivat esittää omia kysymyksiä ja tarkennuksia työvaiheeseen. Selvin sävelin työ etenee oikein, jälki on laadukasta ja työ mielekästä. Työvaihepalavereiden lisäksi työporukkaa informoidaan työmaan toisen mestarin Toni Jakkilan pitämässä viikkopalaverissa, jossa käydään viikon tavoitteita läpi ja katsastetaan esimerkiksi turvallisuus- ja aikataulutilanteet.

Rakennustyömaalla tapahtuu päivän aikana vähintäänkin tuhansia eri asioita. Mestarin tehtävässä ajatusten virta on toisinaan melkoisen kuohuinen. Näihin tilanteisiin Korpela sanoo saavansa helpotusta työporukasta, jonka ammattimainen asenne ja vaihtoehtojen puntarointi yhdessä auttavat useimmiten löytämään ratkaisun päästä eteenpäin.

- Yhteisenä tavoitteena Nastarakennuksella on, että rakennetaan kunnolla ja lopputuloksena syntyneen rakannuksen voi luovuttaa tyytyväisenä asukkaiden käyttöön - sitten voi jo kääntää katseen ja keskittymisen kohti seuraavaa projektia.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Chat
Chat
Hyväksy
Kiellä
Peru