Sijoita Porttiin!

Portti on tuottoisa sijoitus

Portin sijoittajahinnastosta löytyy vuokratuottoarvio niin sijoitetulle pääomalle (myyntihinnalle) kuin velattomalle hinnalle laskettuna sekä kassavirta lyhennysten alettua. Kassavirta on positiivinen. Kassavirta on laskettu hinnastossa olevalla vuokra-arviolla, mahdollista vuokran nousua ei ole huomioitu. Tuotoissa ei ole huomioitu veroja.

Portin sijoittajahinnasto

Loistava sijainti

Veneenveistäjänrannasta on hyvät liikenneyhteydet Oulun keskustaan auto- ja pyöräteitse. Etäisyys Oulun keskustaan on noin 12 km ja Linnanmaalle sekä teknologiakylään noin 5 kilometriä.

Veneenveistäjänrannan alueen arvoa tulee tulevaisuudessa nostamaan Linnanmaan alueen uusimmat hankkeet. Linnanmaan teknologiakylään rakennettavan Nokian toimitilojen läheisyys tuo merkittävästi alueelle lisää työpaikkoja. Matkaa vuonna 2025 valmistuvalle Nokian kampukselle on 5,8 km.

Linnanmaan jäähallin viereen on suunnitteilla uusi Kärppien jääurheilukeskus. Keskukseen on kaavailtu uuden jäähallin lisäksi myös hotelli ja kuntosalitiloja.

Linnanmaan palvelut täydentyvät alueen omalla uimahallilla. Liikuntahallin yhteyteen rakennettavan uimahallin arvioitu valmistuminen on 2024.

Verotus

Sijoitusasunnon tuottamasta vuokratulosta maksetaan pääomatuloveroa 30 tai 34 prosenttia pääomatulojen määrän mukaan. Ennen pääomatulon verottamista sijoittaja voi tehdä runsaasti vähennyksiä. Vuokratulosta saa vähentää asuntoon liittyviä kuluja kuten hoitovastikkeen ja mahdolliset tasonparannus- tai huoltokulut. Uusissa asunnoissa yhtiölainan osuus tuo merkittävän veroedun sijoituksen.

Asunto Oy Visselin Portin rakentamislainan rahoitusvastikkeet tuloutetaan yhtiön kirjanpidossa, joten huoneiston ollessa vuokrakäytössä rahoitusvastikkeet (korko+lainalyhennys) voidaan vähentää vuokra- eli pääomatulosta.

Sijoitusasunnosta maksetaan 2 % varainsiirtovero asunnon velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi vasta kahden kuukauden kuluttua omistusoikeuden siirtymisestä, joka tapahtuu kun koko kauppahinta on maksettu.

Sijoitusasunnosta luovuttaessa myyntivoitosta tulee maksettavaksi pääomatulovero. Se maksetaan joko todellisen ostohinnan tai hankintameno-olettaman mukaan. Hankintameno-olettama tarkoittaa, että asunnon myyntihinnasta vähennetään 20 prosenttia, jos asunto on omistettu alle kymmenen vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen vähennys on 40 prosenttia.

Uuden asunnon edut sijoituskohteena

  • Edullinen taloyhtiön laina ja iso lainaosuus, joka mahdollistaa asunnon hankinnan hyvin pienellä omalla pääomalla
  • Taloyhtiön lainan korot ja lyhennyksen (=rahoitusvastike) saa vähentää pääomatuloista. Taloyhtiön lainan osuuden tuomasta vuokratuotosta et siis maksa veroja lainkaan.
  • Uudessa asunnonssa edulliset, jopa olemattomat ylläpitokulut
  • Hyvä suoja sijoitetulle pääomalle inflaatiota vastaan
  • Asunnon mahdollinen arvonnousu tuo lisätuottoa

Mika Saarikivi
asuntomyyjä

040 7050 227SähköpostiWhatsApp

Ota yhteyttä

Varaa haluamasi asunto ja autopaikka tällä lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään. Voit myös kysyä lisätietoja kohteesta tai varata esittelyn.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Chat
Chat
Hyväksy
Kiellä
Peru