Historia

Oululainen Nastarakennus Oy on panostanut laadukkaaseen rakentamiseen jo vuodesta 1994. Toiminnan taustalla on vuosikymmenet ja sukupolvet ylittävä ymmärrys siitä, mitä hyvältä kodilta vaaditaan.

Taidolla on pitkät perinteet. Oululainen Nastarakennus Oy on panostanut laadukkaaseen rakentamiseen jo vuodesta 1994. Toiminnan taustalla on vuosikymmenet ja sukupolvet ylittävä ymmärrys siitä, mitä hyvältä kodilta vaaditaan.

Vuonna 1994 veljekset Mauno ja Leo Niemelä sekä Eero Keränen perustavat Nastarakennus Oy:n. Osakkailla oli takanaan yhteensä yli neljänkymmenen vuoden työkokemus rakennusalalta. Toimintansa alussa Nastarakennus urakoi liike- ja teollisuustiloja. ”Töiden saanti urakkakilpailusta oli tiukkaa. Kohteita oli niukasti ja katteet olivat pieniä”, Mauno Niemelä sanoo.Vuonna 1995 Nastarakennus rakentaa Ruukin yrityspuistoon teollisuushallin. Martti Ahtisaari vierailee harjannostajaisissa. Juha Niemelä, Leo Niemelän poika, aloittaa yrityksessä vastaavana työnjohtajana ja osakkaana.Vuonna 1998 Nastarakennus päättää erikoistua asuntorakentamiseen. ”Tuotannon linjaksi valitsimme laadun, suunnittelusta alkaen”, Mauno Niemelä kertoo. Yhteistyö arkkitehtitoimisto Veli Karjalaisen kanssa alkaa. Ensimmäinen toimiston suunnittelema kohde valmistuu Vihiluotoon (21 asuntoa). Vihiluodon kohteen julkisivut tehdään kuultorapatusta tiilestä, joka on Oulun alueella täysin uusi julkisivupinnoite. Muut rakentajat seuraavat myöhemmin perässä.Vuonna 2001 Nastarakennuksen ensimmäinen asuntokohde Oulun kaupungin alueella valmistuu Talvikankaalle (18 asuntoa). ”Olimme Oulun kaupungille vielä tuntematon yritys, mutta Veli Karjalaisen loistavat suunnitelmat vakuuttivat kaupungin päättäjät”, Mauno Niemelä toteaa.Vuonna 2003 Nastarakennuksen 100. asunto rakentuu Salamapuistoon. Asuntoja on valmistunut kaikkiaan 10 000 m²:n verran.Vuonna 2006 Jylkynkankaalle valmistuneen Kurkihirrenpuiston 15 asuntoa myydään loppuun ennätysajassa. ”Ihmiset näkivät, että me emme olleet tinkineet laadusta: kohteissa oli hyvät pintamateriaalit ja huoneet olivat oikean kokoisia”, Mauno Niemelä sanoo.Vuonna 2007 Nastarakennuksen asuntoja on valmistunut kaikkiaan 20 000 m²:n verran. Aki Heikkinen tulee mukaan Nastarakennukseen projektipäälliköksi ja osakkaaksi. ”Akilla oli paljon kokemusta asuntorakentamisen alalta. Hän panosti voimakkaasti myynti- ja markkinointityön kehittämiseen”, Mauno Niemelä kertoo.Vuonna 2010 Nastarakennus lisää rakennusvolyymia: asuntomäärä nousee yli 40 asuntoon vuodessa. Vuonna 2011 Nastarakennuksen 300. asunto valmistuu Kotikulmaan. Nastarakennuksen asuntoja on valmistunut kaikkiaan 30 000 m²:n verran.Vuonna 2012 Nastarakennuksessa tapahtuu sukupolvenvaihdos. Juha Niemelä ja Aki Heikkinen siirtyvät Nastarakennuksen omistajiksi. ”Nykyajan asiakkaiden korkea vaatimustaso pitää rakentajan hereillä. Jatkuva uudistuminen ja tuotteen kehittäminen on välttämätöntä ja avain tyytyväisiin asiakkaisiin”, Juha Niemelä toteaa.Vuonna 2013 Nastarakennus saavuttaa 40 000 neliömetrin rajapyykin, mikä tarkoittaa 22 jääkiekkokaukalon pinta-alaa.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru