Peritty into kodinrakennukseen

Juha Niemelä, tekninen johtaja

Suunnitellessa mietimme arjen toimivuutta

Nastarakennuksen tekninen johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Juha Niemelä on perinyt intohimon kodinrakentamiseen isältään Leo Niemelältä, joka oli yksi Nastarakennuksen perustajajäsenistä.

- Isäni oli pitkän linjan rakennusalan yrittäjä. Hän aina sanoi rakentamisen olevan hänelle intohimo – mitä haastavampi työmaa, sitä nautinnollisempaa työ oli. Kotikasvatuksessa opitut yrittäjän filosofia ja työnteon kulttuuri ovat juurtuneet selkärankaan. Työtä tehdään kelloon katsomatta ja tunteja laskematta, tekninen johtaja Juha Niemelä kertoo.

Niemelä on koulutukseltaan rakennusmestari. Teknisenä johtajana Niemelällä on taustallaan vahva käytännön kokemus, sillä hän aloitti Nastarakennuksella vastaavana mestarina jo vuonna 1995, heti armeijan jälkeen. Nykyään työt ovat siirtyneet hieman enemmän kauluspaitaosastolle, mutta Niemelä on silti päivittäin yhteydessä työmaamestareiden kanssa ja käy työmailla vähintään kahdesti viikossa.

Niemelä kehuu työmiehiään motivoituneiksi ja fiksuiksi ihmisiksi. Nastarakennuksella työskentelee sopiva sekoitus nuorta ja kokeneempaa sukupolvea.

- Olen ylpeä siitä, millainen porukka meillä on. Nämä ihmiset tietävät vaatimustasomme, eivätkä yritä tehdä sutta tai piilotella virheitä.

Virheiden minimointi näkyy laadussa. Nastarakennuksen kohteiden valmistumisen jälkeisiä eli rakentajan vastuuajan reklamaatioita on ilmennyt kiitettävän vähän – itse asiassa taso on valtakunnan kärkeä.

Notkea, varma ja nopea

Työmaavierailuillaan Juha Niemelä tekee useita ratkaisuja paikan päällä. Nastarakennus on suhteellisen pieni toimija ja siksi yrityksessä pystytään tekemään notkeasti nopeitakin päätöksiä. Myös asiakaspalvelussa, myynnissä ja reklamaatioissa toimitaan ripeästi, mistä onkin saatu kiitosta muun muassa asiakastyytyväisyyskyselyissä.

Niemelän mukaan toimiala on muuttunut paljon kahdessakymmenessä vuodessa.

- Työturvallisuus on kiristynyt ja parantunut huomattavasti, mikä on hyvä asia. Asiakkaat ovat erittäin laatutietoisia ja heidän vaatimustasonsa on noussut huomattavasti. Me Nastarakennuksella pystymme vastaamaan laatuvaatimuksiin, Niemelä lupaa.

Nastarakennuksella rakennetaan koteja kuin itselle. Niemelän mukaan tämä asenne toteutuu jo kohteen ensiaskeleista lähtien.

- Kohdetta suunnitellessa mietimme tarkkaan arjen toimivuutta, viimeistä pistorasiaa myöten. Sama mentaliteetti jatkuu läpi koko prosessin.

Nastarakennuksen tekemä koti on laadukas, järkevän hintainen, ajaton ja toimii vuosikymmenien päästäkin. Tavoitteena on se, että kodit seisovat pystyssä sadan vuoden päästäkin.

Niemelän mukaan Nastarakennuksen tavoitteena on pysyä jatkossakin samoilla raiteilla: olla arvostettu työnantaja ja asunnonrakentaja Oulussa sekä vahvistaa jalansijaa entisestään.

- Yrityksen alkuvuosina olimme ihmisille tuntemattomampia, mutta nyt meillä on asiakkaita, jotka eivät ostaisi muuta kuin Nasta-koteja. Näistä tietää varmasti, mitä saa.

 

 

 

 

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Chat
Chat
Hyväksy
Kiellä
Peru