Kajon tiiveys erinomainen!

01.07.2022
Asunto Oy Hiukkavaaran Kajon tiiveys mitattiin 29.-30.6. ja tulos oli erinomainen, koko yhtiön ilmanvuotoluku on 0,8. Ilmanvuotoluvun ollessa alle 1,0 on tulos erittäin hyvä.

Suomen rakentamismääräys-kokoelman D3-2012 kohdan 2.3.2 mukaisesti rakennusvaipan ilmanvuotoluku q50 saa olla enintään 4,0 (m3/(h m2)).

Kajossa mitattiin vaatimuksen mukaisesti kaikki asunnot. Mitattujen valmiiden huoneistojen ilmanvuotolukujen q50 tulokset olivat välillä 0,70 - 0,92 (m3/(h m2)), lopullinen ilmanvuoto q50 on näiden keskiarvo 0,8 (m3/(h m2)). Alle 1,0 tulosta pidetään erittäin hyvänä ja viranomaisten tulkinnan mukaan alhainen luku kuvastaa rakentamisen korkeaa laatutasoa.

Rakennuksen ulkovaipan tiiveys on tärkein tekninen ominaisuus hyvän energiatehokkuuden saavuttamiseksi sekä edellytys rakenteiden oikein toimimiselle. Hyvä ilmatiiveys parantaa sisäilman laatua, koska vedontunne vähenee ja mahdollisten homeiden, epäpuhtauksien ja haitallisten aineiden kulkeutuminen vaipparakenteista ja maaperästä sisäilmaan vähenee.

Takaisin
Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru