Ei Kastelliin eikä Kempeleeseen vaan Kotilinnaan

Oulussa 24.11.2009

Sisarukset Aira ja Kaisu Leinonen ovat molemmat löytäneet kotinsa Metsokankaalta. Kuka houkutteli ketä, minne ja miksi?

Ulko-ovella vastaan juoksee kaksi pientä kaverusta: Taika ja Turre. Koirien emäntä Kaisu Leinonen on vierailulla siskonsa Aira Leinosen luona. Tosin vierailua ei tarvitse erityisesti suunnitella, sillä sisarukset asuvat samassa pihapiirissä.

Sisarukset Aira ja Kaisu Leinonen ovat niin samannäköisiä, että menee hetki hahmottaa, kumpi heistä emännöi kaunista kolmiota. Toistensa ajatuksia läheiset siskokset eivät kuitenkaan lue: he olivat laittaneet omat kotinsa myyntiin yhtä aikaa – toisistaan tietämättä: Aira paritalon Ahvenojalta, Kaisu kerrostalokodin Etu-Lyötystä. Aira oli etsimässä kotia Kastellista, Kaisu Kempeleestä.

Mutta kuinkas kävikään?

Kaisu on siskoksista se, joka löysi Kotilinnan. Vielä elokuussa hän oli menossa asuntoesittelyyn toisaalle Metsokankaalla. Hän kuitenkin hylkäsi asunnon, kun näki talon ulkoa: alakerran terassi ja piha eivät vastanneet odotuksia eikä yläkerrassa ollut parveketta ollenkaan.

Matkalla silmiin pisti Kotilinna. Vaikka yhtiö näytti jo asutulta, Kaisu soitti Nastarakennukselle. Kaksion esittely sovittiin samalle iltapäivälle. Näytön jälkeen vauhti oli kova.

– Sanoin, että mietin yön yli ja aamulla soitan päätöksen, Kaisu kertoo.

Kaisu ihastui lasitettuun, asunnon levyiseen terassiin ja luhtitalon reilunkokoiseen takapihaan, erinomaiseen myös koirille.

– Eihän missään rivitalossa ole samanlaista, Kaisu kiittelee.

Nastarakennuksen asiakkaat, siskokset Aira ja Kaisu Leinonen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Reilunkokoiset makuuhuoneet, tilavat autopaikat, runsas kaappitila, hyvä äänieristys ja koiraystävälliset asunnot saavat asukkailta kehuja.

Kaisu vinkkasi siskolleen, että tämäkin varaisi itselleen ja yhdeksän vanhalle pojalleen kodin Kotilinnasta. Rakennusinsinöörin koulutuksen saaneesta Airasta paikka vaikutti erinomaiselta myös korkean maastonsa vuoksi.

Ongelma oli kuitenkin se, että sopivat asunnot oli myyty. Jäljellä oli vain Nastarakennuksen esittelyasunto. Aira saikin kehotuksen varata asunnon Kotilinnan tulevasta naapurista Kotikunnaasta.

– Minä sanoin, että meillä on tarve nyt.

Aira halusi saada pojan Metsokankaan yhtenäiskouluun, jossa tämä voi olla aina yläkoulun loppuun. Kaikki lapset olisivat toisilleen uusia uudella alueella. Olisi hyvä aloittaa heti. Kaiken päälle poika piti Kotilinnasta.

– Äiti, osta tästä meille koti, Aira kertoo pojan sanoneen.

Neuvottelujen jälkeen Aira sai kuin saikin kotinsa Kotilinnasta. Muuttamaan he pääsivät syyskuun aikana.

Aira arvostaa kodissaan viisaasti käytettyjä neliöitä: kolmiossa on reilunkokoiset makuuhuoneet. Niin ikään vessan ja saunan ikkunat sekä runsaat autopaikat saavat erityismaininnan. Se, että kaappitilaan on satsattu, miellyttää siskoja. Asunnossa on myös hyvä äänieristys.

Oma hieno lukunsa ovat myös Kaakkurin monipuoliset palvelut.

– Olen viihtynyt niin hyvin, etten viitsi lähteä edes vierailulle, Kaisu nauraa pilke silmäkulmissa.

Onneksi siskon luokse ei ole pitkä matka.

Nastarakennuksen asiakkaat, siskokset Aira ja Kaisu Leinonen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Molemmat ovat viihtyneet paremmin kuin hyvin Metsokankaalla Asunto Oy Oulun Kotilinnan luhtitaloasunnoissa. Matka Oulun keskustaan ei ole pitkä, ja Kaakkurin monipuoliset palvelut ovat vieläkin lähempänä.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru