Ei kiitos kolmen asunnon loukulle

Oulussa 14.06.2012

Tänä keväänä Riikka Hannila perheineen joutui puntaroimaan, miten toimia, ettei edessä olisi kolmen asunnon loukku. Ratkaisu löytyi yhtä helposti kuin uusi koti.

Toukokuun lopussa, reilut kaksi viikkoa sitten, Riikka Hannilan perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin Oulun Metsokankaalle. Muuttoa oli suunniteltu jo syksystä asti etsimällä tarjontaa netistä. Alusta lähtien päämääränä oli vaivaton asuminen: mukavankokoinen rivitaloasunto alueelta, joka sijaitsisi sopivan matkan päässä keskustasta – hyvien kulkuyhteyksien varrella – ja jossa olisi myös lapsille hyvä koulu.

Nastarakennuksen asiakas Riikka Hannila kertoo kokemuksia Nastarakennuksesta. Perhe valitsi Metsokankaalla sijaitsevan rivitaloasunnon onnistuneen pohjaratkaisun ja tilavien huoneiden vuoksi. Asunnossa on neljä isoa, tasakokoista makuuhuonetta. Kaikille perheenjäsenille löytyy riittävästi tilaa olla niin yhdessä kuin omassa rauhassa.

Edullisen rahoituksen turvin

Loppiaisviikonloppuna perhe lähti asuntokierrokselle. Nastarakennuksen Kotiportin kohdalla kolahti heti. Oli vain yksi – tai kaksi – ongelmaa: Riikalla oli myytävänä asunto Oulussa, miehellä etäisemmässä Suomessa.

– Kiitokset kuuluu Nastarakennukselle. Se tuli vastaan hankalassa tilanteessa ja tarjosi vaihtoehtoa, jossa lopullinen kauppasumma maksettaisiin vasta, kun asunnoista toinen tai molemmat olisi myyty, ihan miten haluaisimme, Riikka kertoo.

Nastarakennuksen tarjoamaan rahoitusratkaisuun sisältyi korko, jota maksettiin aina lopullisen kauppasumman maksamiseen asti. Riikan mukaan korko oli kuitenkin niin edullinen, ettei vastaavaa olisi saanut mistään.

Ratkaisun avulla taattiin, etteivät useamman asunnon kustannukset rasittaisi yhtä aikaa perheen taloutta. Vanhojen asuntojen myynnille saatiin lisäaikaa eikä uutta, juuri löydettyä kotia menetetty muille innokkaille asunnonostajille.

Nastarakennuksen asiakas Riikka Hannila kertoo kokemuksia Nastarakennuksesta. Uusi koti Metsokankaalta on valittu etenkin lasten ehdoilla. Perhe halusi löytää mukavankokoisen rivitaloasunnon alueelta, joka sijaitsisi hyvien kulkuyhteyksien varrella, sopivan matkan päässä keskustasta ja jossa olisi myös lapsille hyvä koulu.

Kaikille tilaa tasapuolisesti

Kotiportin viiden huoneen ja keittiön rivitalokodissa Hannilan perheen yksi tärkein valintakriteeri oli pohjaratkaisu ja huoneiden koot: asunnossa on neljä isoa, tasakokoista makuuhuonetta. Kaikille perheenjäsenille löytyy riittävästi tilaa olla niin yhdessä kuin omassa rauhassa. Kodissa ei myöskään ole tarvinnut arpoa, kuka saa isoimman, kuka pienimmän huoneen.

Myös iso keittiö oli sellainen, josta Riikka innostui. Nyt siellä seisoo uusi ruokapöytä, jonka ympärille mahtuu syömään kerralla vaivatta koko uusperhe.

Olennaista perheelle oli myös asunnon yleisilme yksinkertaisine ja tyylikkäine ratkaisuineen. Vakiomateriaalivalinnat olivat tasokkaita, eikä muutostöille ollut varsinaisesti tarvetta. Jotain pientä personointia perhe halusi kuitenkin tehdä.

– Sisustuksessa näkyy selvästi naisen kädenjälki, Riikka nauraa.

Se on totta, sillä Nastarakennus tekee näyttävää yhteistyötä Maria Murasen, sisustus- ja kalustealan artesaanin, kanssa.

Nastarakennuksen asiakas Riikka Hannila kertoo kokemuksia Nastarakennuksesta. Uusi koti löytyi helposti, mutta perhe halusi saada myydyksi kaksi aiempaa asuntoaan. Nastarakennus tarjosi joustavaa rahoitusratkaisua, jotta useamman asunnon kustannukset eivät rasittaisi yhtä aikaa perheen taloutta. ”Kiitokset kuuluu Nastarakennukselle. Se tuli vastaan hankalassa tilanteessa ja tarjosi vaihtoehtoa, jossa lopullinen kauppasumma maksettaisiin vasta, kun asunnoista toinen tai molemmat olisi myyty, ihan miten haluaisimme”, Riikka kertoo.

Lupaus joka pitää

Riikka kertoo kiinnittäneensä positiivisesti huomiota Nastarakennuksen tapaan toimia, muussakin kuin joustavissa rahoitusratkaisuissa. Kun perhe on vieraillut pitkin kevättä rakennustyömaalla, kaikki on ollut hyvin organisoitua ja siistiä.

– Näkee heti, että nämä tekevät työnsä kunnolla ja homma etenee. Ei ole tarvinnut kauhistella, tuleeko tästä mitään, Riikka pohtii.

Riikan mukaan asiat ovat menneet niin kuin niiden on luvattu tiedotteissa menevän: aikataulussaan ja oikeassa järjestyksessä. On voinut turvallisin mielin luottaa siihen, että kun jotain on sovittu tehtäväksi, se on myös tehty.

– Nyt katselen ikkunasta, kuinka pihatyöt ja terassien lasitukset ovat edenneet ihailtavan sujuvasti.

Nastarakennuksen asiakas Riikka Hannila kertoo kokemuksia Nastarakennuksesta. Perhe innostui suuresta keittiöstä, tilavista makuuhuoneista sekä asunnon yleisilmeestä, joka on syntynyt yksinkertaisista mutta tyylikkäistä ratkaisuista. Vakiomateriaalivalinnat olivat tasokkaita, eikä muutostöille ollut varsinaisesti tarvetta.

Koti vielä vuosikymmenten päästä

Uusi koti ja asutusalue on valittu etenkin lasten ehdoilla. Silti Riikka katsoo pidemmälle tulevaisuuteen.

– Valinnassa oli kuitenkin lähtökohtana elinkaariajattelu. Me aiomme asua täällä myös vanhoina.

Nyt lapsilla on käytössään kolme makuuhuonetta. Sitten joskus, lasten lennettyä omille teilleen, tila on yhä tarpeen: Riikka ja hänen miehensä saa kumpikin käyttöönsä yhdistetyn oman työ- ja harrastushuoneen ja yksi huoneista jää vielä vierashuoneeksikin.

Mutta juuri nyt yhteinen matka uudessa kodissa on vasta alussa. Ensin puretaan loputkin pakkaukset ja sitten huokaistaan yhdessä kesätuulen kanssa.