Ihmeiden perheessä yhtä hämmästelyä

Oulussa 15.12.2009

Vielä yhdeksän päivää jouluun. Tämä vuonna se vietetään Riitta-Liisa ja Markku Ihmeen uudessa kodissa. Aikuisten lasten perheessä hämmästystä ei aiheuta Joulupukki vaan ihan muunlaiset miehet – nimittäin Nastarakennuksen miehet.

Syksyllä 2008 Ihmeen perheessä alkoi uuden kodin etsintä. Rovaniemeltä myytäisiin paritalo, mutta mitä hankittaisiin Oulusta?

– Kävimme katsomassa kymmeniä asuntoja laajalta alueelta: Haukiputaalta, Tupoksesta, Limingasta ja Lumijoelta, Riitta-Liisa selittää.

Alueet tuntuivat kuitenkin olevan kaukana Oulusta. Läheisempi Maikkula vaikutti mukavalta seudulta, mutta pariskunta ei halunnut vanhaa asuntoa ja mahdollisia remonttihuolia.

Sitten silmiin osui Nastarakennuksen ilmoitus Kotilinnasta. Etenkin Markku oli tykästynyt Metsokankaan kangas- ja metsämaisemiin. Kiikarissa oli rivitalokolmio. Pahaksi onneksi se oli kuitenkin jo myyty.

Mutta kotitonttu – tai Nastarakennuksen Leo Niemelä – oli päättänyt, ettei ihmeiden aika ollut ohi.

– Leo alkoi kaupata meille tätä asuntoa, Riitta-Liisa kertoo ja hämmästelee yhä miehen luontevaa tapaa tehdä työtään. – Meille ei tyrkytetty mitään.

Nastarakennuksen asiakkaat Riitta-Liisa ja Markku Ihme kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Ihmeet kehuvat asuntonsa äänieristystä, sillä luhtitalon alakerta on osoittautunut hiljaiseksi kodiksi.

Markku olisi sinetöinyt luhtitalon kolmion kaupan heti, mutta vaimo empi:

– En ollut asunut koskaan niin, että joku olisi asunut päällä.

Pelko naapurin äänistä oli kuitenkin aiheeton: luhtitalon alakerta on osoittautunut hiljaiseksi kodiksi.

– Kyllä ne Nastarakennuksessa tekee hyvää jälkeä. Kaiken päälle porukka on ollut älyttömän mukavaa, Markku kiteyttää.

Riitta-Liisa ja Markku muuttivat Kotilinnaan ensimmäisten asukkaiden joukossa juhannuksena 2009. He kiittelevät Nastarakennusta siinä, että nämä jouduttivat asunnon valmistumista.

Ihmeet pitivät aikoinaan myös siitä, että Nastarakennuksella oli Kotilinnassa sisustettu esittelyasunto. Siksi he ovat avanneet oman kotinsa oven ihmisille, jotka haluavat nähdä Nastarakennuksen kädenjälkeä asutussa asunnossa.

– Lapissa totuimme avoimiin oviin, Riitta-Liisa nauraa.

Tuskinpa Kotilinnaan kuitenkaan kävelee bussilastillista japanilaisia tai taiwanilaisia turisteja. Mutta siihenkin Riitta-Liisa on tottunut: Markku kun bussikuskina saattoi koukata esittelemään kyytiläisilleen suomalaisen kodin ihmeitä.

Kotilinnassa esiteltäviä ihmeitä riittääkin. Erityisen ihastuneita pariskunta on ollut kotinsa upeaan katettuun ja lasitettuun terassiinsa, johon paistaa aurinko koko päivän. He kertovat viihtyvänsä terassilla myöhään syksyyn. Asiaa auttavat myös lämpölamput.

– Täällä on kaunis, valaistu yhteinen piha. Avaruutta riittää, Riitta-Liisa kehuu.

Riitta-Liisa on hyvillään kodinkansiosta, johon Nastarakennus on kerännyt kaiken mahdollisen tiedon kodinkoneista seinämateriaaleihin asti.

Nastarakennuksen asiakkaat Riitta-Liisa ja Markku Ihme kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Riitta-Liisa antaa kehuja Nastarakennuksen kodinkansiolle, johon on kerätty kattavasti asunnon tietoja ja laitteiden käyttöohjeita.

Niin ikään tyytyväinen Markku aikoo muuttaa vain yhden asian: saunan kiukaan. Uusi ihme on päätetty esitellä myös Nastarakennuksen pojille. Markku on jo kutsunut koko remmin saunomaan ja hämmästelemään hyviä löylyjä.

Kaikkein ammattitaitoisimman porukan tunnistaa siitä, että he ovat valmiita oppimaan myös uutta.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru