Ikkunaostoksilla rakennustyömaalla

Oulussa 08.02.2010

Oma koti voi löytyä mitä merkillisimmillä tavoilla. Vaikka kurkkaamalla sisään rakennustyömaan keskeneräisiin asuntoihin.

Viime talvena Ruotsalaisen pariskunta teki löydön: lumisesta maisemasta kohosi rakennustyömaa ja sen keskellä – ikkuna omaan kotiin.

Tarina alkaa näin. Viime talvena Nastarakennuksen Kotilinna oli vielä rakenteilla. Samaan aikaan Heli ja Tuomas Ruotsalainen pohtivat alustavasti oman yhteisen kodin ostamista.

Mutta sitten sattuma – tai kohtalo – puuttui peliin. Siellä täällä asuntoja katsomassa kierrellyt pari näki lehdessä ilmoituksen Kotilinnasta. He lähtivät ajelulle Metsokankaalle.

– Oli kuin olisi kotiin tullut, Heli kuvailee.

Pariskunta suunnisti työmaalle ja katseli ympärilleen. Samalla tuli kurkittua sisään keskeneräisiin asuntoihin. Ei kestänyt kauaa, kun he tiesivät, mikä olisi heidän kotinsa.

Nastarakennuksen asiakkaat Heli ja Tuomas Ruotsalainen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunnalle oli tärkeää löytää asunto, jota ei heti tarvitsisi remontoida isolla rahalla. Uusi koti on kaunis ja asujiensa näköinen. Seinissä on kauniit tapetit ja näyttävä sauna on maalattu mustaksi.

Nuorenparin jalanjälkiä saattoi sittemmin seurata keväthangilta rivitalon taka- ja etupuolella. Oma koti oli löytynyt, mutta yksi mutka oli matkassa: ehtisikö Kotilinnan kolmio mennä ennen kuin Tuomas saisi myytyä oman asuntonsa?

Nastarakennuksella oli pariskunnalle ehdotus.

– He kehottivat meitä varaamaan asunnon. Varaus on Nastarakennuksella ilmaista, Heli kiittelee.

Yhtäkkiä pyörät lähtivät pyörimään nopeasti. Tuomaksen asunto meni kaupaksi, pariskunta marssi pankkiin, kirjoitti kauppakirjat ja – ovat olleet sen jälkeen tyytyväisiä.

Ruotsalaisille Nastarakennus oli uusi tuttavuus. Mutta heti ensimmäisessä näytössä he vakuuttuivat yhtiön toimintatavoista.

– Meille kerrottiin juurta jaksain Nastarakennuksen kohteista ja yrityksestä. Tuli luotettava olo, Heli kertoo.

Yhteen ääneen pariskunta jatkaa, kuinka heidän kanssaan käytiin tarkoin läpi rakennusmateriaalit ja lämmitysasiat sekä muutokset, joita Nastarakennus oli halunnut tehdä Kotilinnaan verrattuna edellisiin kohteisiinsa.

Nastarakennuksen asiakkaat Heli ja Tuomas Ruotsalainen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Nastarakennus oli Ruotsalaisille entuudestaan tuntematon, mutta he vakuuttuivat nopeasti yrityksen toimintatavoista. Nastarakennuksen kohteista ja muun muassa rakennusmateriaaleista ja lämmitysasioista kerrottiin heille kattavasti.

Heli ja Tuomas pääsivät itse vaikuttamaan uuden kodin pintoihin. Olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneessa viehättävät kauniit tapetit. Sauna on maalattu rohkeasti mustaksi. Pienet yksityiskohdat vahvistavat sen, minkä Tuomas sanoo nauraen:

– Heli tykkää sisustaa.

Kodissa on myös takkavaraus. Voi olla, että siinä on pariskunnan seuraava projekti.

Vaikka sisustaminen ja oman kodin laittaminen kiinnostavat, Helille ja Tuomakselle oli itsestään selvää, että he hankkisivat asunnon, jota ei tarvitsisi heti remontoida isolla rahalla. He halusivat, että koti olisi heidän näköisensä. Kotilinnan rivitalossa on kolme asuntoa, kaikki erikokoisia ja pohjiltaan erilaiset.

Ruotsalaiset antavat plussat myös siitä, kuinka talon suunnittelussa on otettu huomioon ilmansuunnat. Aurinko paistaa olohuoneen puolelle ja terassille käytännössä koko päivän. Kesäpäivän lopuksi on miellyttävä mennä nukkumaan, sillä makuuhuone on varjon puolella.

Niin ja sitten se Kotilinnan kuuluisa pihametsä, oiva näkösuoja nuorenparin pihalle.

– Oli siinä naapureina viime kesänä kyyhkysiä ja oravia, Heli kertoo tyytyväisenä.