Koti mukaan muuttaessa

Oulussa 30.03.2010

Hukan perheellä on edessä muutosten syksy. Yksi ovi sulkeutuu ja toinen avautuu.

Tänään tikkutiistaina, pääsiäisenalusviikolla, Hukan perheessä Oulunsalossa puhutaan jo kesästä. Eikä ole mikään ihme, että puhutaan: valtavista lumikasoista huolimatta näkee, että Vihiluodonkartanon paritalon takapihan täytyy olla huikean hieno paikka täydessä kukassaan. Kun vielä Annaliisa Hukka todistaa asian tietokoneen ruutuun ilmestyvillä kesäkuvilla, ymmärtää hyvin, että pihalla vietetään kesästä iso osa aikaa.

– Isolla terassilla voi olla varpaisillaan joskus jo maaliskuun lopulta, Annaliisa sanoo tyytyväisenä.

Kunnonkokoisen terassin, niin kuin koko Vihiluodonkartanon, rakentaja on Nastarakennus. Tämä kotikohde ei kuitenkaan ole uusimpia näytönpaikkoja, vaan pari- ja rivitaloista muodostuva yhtiö on komistanut Vihiluodontie 54:ä jo vuodesta 1999.

Nastarakennuksen asiakkaat Annaliisa ja Arto Hukka kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Oulunsalon Vihiluodonkartanon asunnon suurella terassilla ja takapihalla vietetään runsaasti aikaa.

Edessä muutosten syksy

Annaliisa ja Arto ”Jaska” Hukka ovat asuneet talossa alusta lähtien. Seuraava kesä tulee kuitenkin olemaan heidän viimeisensä tutuissa merellisissä maisemissa. Perhe, jossa on muutettu miehen työn perässä – Kaukoitää myöten – on asettumassa ensi syksynä Kuopioon. Se on ollut Annaliisan unelma ja toive. Nyt on toiveen lunastuksen aika. Annaliisa pääsee sielunmaisemiinsa, kuten hän kauniisti kuvailee.

Kaikkea ei kuitenkaan voi saada. Tai viedä.

– Jos vain voisimme ottaa tämän asunnon mukaan, ottaisimme, Jaska tuumaa.

Uusi rivitalokoti on kohoamassa Kuopiossa Saaristokaupunkiin, reilun kilometrin päähän ensi kesän asuntomessualueesta. Pariskunta on tarkka uudesta asunnostaan, niin kuin ovat olleet myös tästä nykyisestä.

– Olen hirveän tarkka niin asunnon kuin sen sijainninkin suhteen, Annaliisa sanoo. – Tähän kotiin olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Tilava pohjaratkaisu

Perhe ihastui aikoinaan Nastarakennuksen Vihiluodonkartanossa etenkin kahteen seikkaan: maisemaan ja pohjapiirustukseen. He kiittelevät Nastarakennuksen kanssa pitkään yhteistyötä tehnyttä arkkitehti Veli Karjalaista ammattilaiseksi, joka osaa ottaa huomioon kodissa tärkeät yksityiskohdat. Vieraat ovat aina hämmästelleet asunnon tilan tuntua. Neliöitä on 81, mutta vaikutelma on toinen. Aivan kuin asunto olisi tuntuvasti isompi.

– Jos olisimme muuttamassa Oulussa, olisimme hakeneet ilman muuta Nastarakennuksen asuntoja, Jaska toteaa.

Mies kehuu, kuinka vaivattomasti heidän kaikki toivomuksensa otettiin huomioon rakennusvaiheessa ja toteutettiin ”suorastaan täydellisesti”. Pariskunta puhuu lämpimästi Nastarakennuksen henkilökunnasta.

– Toimitusjohtaja Mauno Niemelän esittelyn jälkeen oli helppoa ja turvallisen tuntuista laittaa nimi paperiin.

Yhteistyö ei loppunut suinkaan kauppakirjoihin. Pitkään samaa kotia pitäneille Hukille on ollut erityisen tärkeää myös mallikkaasti sujuneet vuositarkastukset.

Nastarakennuksen asiakkaat Annaliisa ja Arto Hukka kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunta ihastui Oulunsalon Vihiluodonkartanon asunnossa etenkin maisemaan ja pohjapiirustukseen. Asukkaiden toiveet otettiin huomioon rakennusvaiheessa ja toteutettiin laadukkaasti. Myös kohteen vuositarkastukset ovat sujuneet Hukkien mukaan mallikkaasti.

Vielä tulevana kesänä aamukahvit nautitaan vanhan kodin terassilla. Sen jälkeen matka vie kohti uusia maisemia. On jonkun muun perheen aika nauttia hämärtyvistä syysilloista Vihiluodonkartanon hyvin rakennetussa ja huolella pidetyssä kodissa.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru