Kymmenes koti toden sanoo

Oulussa 08.05.2012

Kokkolasta Kotikulmaan muuttanut perhe on ehtinyt nähdä taipaleensa aikana monta kotia. Tämä uusin on monella tapaa napakymppi.

– Kuudentoista yhteisen vuoden aikana olemme muuttaneet kaikkiaan kymmenen kertaa, laskee Tiia Koskela hymyssä suin.

Yhdeksän kotia on ollut vuokra-asuntoja. Tämä kymmenes, Oulun Metsokankaalla sijaitseva Kotikulma, on nyt ensimmäinen ihka oma.

Ensimmäinen Kotikulman asunto on perheelle myös toisella tapaa:

– Tämä asunto oli ensimmäinen ja ainoa, joka iski silmään, Jukka-Pekka Koskela toteaa.

Nastarakennuksen asiakkaat Tiia ja Jukka-Pekka Koskela kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Perheellä oli etsinnässä viisi huonetta ja keittiö, yksikerroksinen koti, jossa olisi oma rauha ja piha mutta joka ei olisi omakotitalo. Sopiva asunto löytyi Metsokankaalla sijaitsevasta Kotikulmasta.

Ratkaiseva pohja

Kokkolasta Ouluun viime jouluksi muuttanut perhe oli ensin aikeissa hankkia tutusti vuokra-asunnon. Omistusasuntoja alettiin kuitenkin bongailla netistä. Tavoitteena oli alusta lähtien viisi huonetta ja keittiö, yksikerroksinen koti, jossa olisi oma rauha ja piha mutta joka ei olisi omakotitalo.

Yksi selkeä Kotikulman viisihuoneisen iso plussa oli sen pohjaratkaisut.

– Pienin huone on kymmenen neliötä, eli se on iso, Tiia summaa.

Sofia, kohta eskari-ikäinen pikkuprinsessa, esittelee ylpeänä huonettaan ja sen tärkeintä esinettä: vaaleanpunaista radiota.

– Minulla ei tarvitse olla enää laitojakaan sängyssä, tyttö kommentoi.

Lumian, kolmivuotiaan pikkusiskon, huone on yhtä avara ja valoisa. Sängyn ja muiden välttämättömien kuvioiden lisäksi sinne sopivat erinomaisesti leikkihella ja monta muuta ihmeellistä asiaa. Sekaan mahtuu hyvin myös Jesper, tuttavallisemmin Tonttu, eli kääpiösnautseri.

– Yhtiössä asuu paljon lapsiperheitä. Samanikäisiä kavereita riittää, Tiia kertoo tyytyväisenä.

Mukavia uusia naapureita riittää muutenkin. Jesper tekee parhaansa mukaan tuttavuutta naapurin kissojen kanssa. Tiian kauniista kampauksesta on puolestaan kiittäminen kissojen emäntää.

Nastarakennuksen asiakkaat Tiia ja Jukka-Pekka Koskela kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Perhe on viihtynyt Asunto Oy Oulun Kotikulmassa Metsokankaalla, jossa perheen lapsille löytyy paljon leikkikavereita. Myös päiväkoti löytyy läheltä ja reitti lähimpään kouluun on helppo ja turvallinen.

Alueensa näköinen koti

Lasten kannalta merkittävää kodinvalinnassa oli myös asutusalue. Oulussa lääkäriksi opiskelleella ja ambulanssissakin työskennelleellä Jukka-Pekalla oli selkeä käsitys siitä, mikä alue sopii lapsiperheelle hyvin ja mikä ehkä ei. Metsokangas sopi.

Uuden kodin sijainti tontillaan on niin ikään ihanteellinen: takapiha aukeaa pieneen metsikköön – todelliseen seikkailupuistoon, tarha aloittaa ensi syksynä sadan metrin päässä ja kouluun kuljetaan pyörätietä pitkin, ilman ainuttakaan tienylitystä.

Myös perheen isä tykkää. Pyöräteistä riittää juoksulenkeille mahdollisuuksia vaikka joka illaksi eri reitti. Myös bussit kulkevat erinomaisesti aivan vierestä: yksi linja jopa suoraan työpaikan pihalle OYSiin. Hiihtoladutkaan eivät ole kaukana, jos lajikärpänen sattuu jossain vaiheessa puraisemaan esimerkiksi perheen äitiä.

Nastarakennuksen asiakkaat Tiia ja Jukka-Pekka Koskela kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Yksi ratkaiseva tekijä Kotikulman viisihuoneisen asunnon valinnassa oli sen pohjaratkaisut. Kaikki asunnon makuuhuoneet ovat suuria. Tilaa on myös perheen kääpiösnautserille.

Joustavaa kaupantekoa

Koskelat eivät tunteneet Nastarakennusta yhtiönä ennestään mutta ottivat siitä tarkoin selvää. Asiassa auttoivat yhtiön omat kotisivut ja muu nettisurffailu.

Pariskunnan oma kokemus on, että Nastarakennus auttoi heitä hankalassa tilanteessa erinomaisen joustavasti. Asunnonhankkimisvaiheessa perhe asui vielä Kokkolassa eikä voinut irrottautua Ouluun asunnonostopuuhiin milloin vain. Käytännössä koko prosessi hoidettiin pitkälti puhelimessa. Kotikulman asuntoa tultiin näyttämään virka-ajan ulkopuolella. Samoin kauppakirjat kirjoitettiin, kun perheelle sopi.

Avaimet kotiin saatiin keväällä. Muutto Kokkolasta odotti kuitenkin jouluun töiden vuoksi.

– Asuntoja oli jäljellä tasan yksi. Meillä olisi kaksi vaihtoehtoa: joko ostaa haluamamme tai jäädä odottamaan, että se olisi vapaa vielä puolen vuoden päästä, Tiia naurahtaa.

Nastarakennuksen asiakkaat Tiia ja Jukka-Pekka Koskela kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Kokkolasta Ouluun muuttaneen perheen asuntokaupat hoidettiin pääasiassa puhelimen välityksellä. Asuntoa tultiin näyttämään virka-ajan ulkopuolella, ja kauppakirjat kirjoitettiin, kun perheelle sopi. Pariskunta kiittelee Nastarakennusta joustavuudesta.

Nyt uusi koti on sisäänajettu ja ensimmäinen kesä odottaa kynnyksellä. Kun vielä uusi grilli on asennettu lasitetulle terassille, kesä on enemmän kuin tervetullut. Ensimmäisen kerran omassa kodissa.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru