Maailman ympäri kotiin

Oulussa 27.01.2010

Maailmaa kiertänyt Luoman pariskunta on asettunut Kotilinnaan. Pian on kuitenkin edessä uusi lähtö. Luomia ajatellen - hämmästyttävän lähelle.

Eija ja Ari-Jukka Luoman olohuoneessa silmät kiinnittyvät upeisiin simpukoihin tai etanoihin, niin kuin Ari-Jukka kertoo niiden olevan. Ne on itse sukellettu etelämerien riutoilta, kokattu ja nautittu.

Tätä tuulisena tammikuun iltana pöydässä on kuitenkin suomalaisittain kahvit. Istutaan Metsokankaalla Kotilinnassa ja tutkitaan valokuvista Luomien edellistä pitempiaikaista kotia. Se on n.13-metrinen purjevene S/Y ARCTIC LADY. Pariskunta teki sillä mm. kolme ja puoli vuotta kestäneen maailmanympäripurjehduksen. Osan matkaa mukana seurasi Noora-koira, joka köllöttää nyt tyytyväisenä olohuoneen pöydän alla.

Nastarakennuksen asiakkaat Eija ja Ari-Jukka Luoma kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Alun perin Luomat etsivät käytettyä asuntoa, mutta Nastarakennuksen uudiskohteiden kilpailukykyiset hinnat saivat heidät miettimään asiaa uudelleen. Pariskunnan mielestä uusi asunto tarjoaa eniten vastinetta rahalle. Putkiremontteja tai korjauksia ei ole tiedossa kymmeniin vuosiin eikä homevaurioita tarvitse pelätä.

Maailmalla Luomat ovat viihtyneet kaikkiaan 14 vuotta. Kun muutto takaisin Suomeen tuli ajankohtaiseksi, uudeksi kotikaupungiksi valikoitui kummallekin vieras Oulu. Ari-Jukka on kotoisin Ivalosta, Eija Kuopiosta. Ajatus pohjoisen portilla asumisesta tuntui luontevalta. Kesäpaikka on Kemijärvellä, ja pariskunta viihtyy Lapissa muutoinkin paljon.

Kuinka maailmaa ristiin rastiin seilannut pariskunta päätyi Metsokankaalle Kotilinnaan? Oikeastaan sattumalta.

Ari-Jukka oli ajelemassa alueella, kun huomasi tienvarressa ilmoituksen Kotilinna-esittelystä. Hän pysähtyi, kävi katsomassa ja ihastui.

Alun perin Eija ja Ari-Jukka etsivät käytettyä rivitalokolmiota, mutta Nastarakennuksen uudiskohteen kilpailukykyinen hinta laittoi miettimään.

– Tässä sai eniten vastinetta rahalle, Ari-Jukka kiteyttää. – Samalla tiesimme, ettei putkiremontteja eikä korjauksia tule kymmeniin vuosiin eikä homevaurioita tarvitse pelätä.

Myös perheyrityksen toimintatavat, luotettavuus ja avoimuus tekivät paljon nähneeseen pariskuntaan hyvän vaikutuksen. Nastarakennus tuli asioissa vastaan, neuvoi ja toteutti toiveet.

– Pääsimme muuttamaankin kuukautta etuajassa, Ari-Jukka kertoo.

Asunnossa miellyttivät erityisesti isot avarat huoneet, värit, suuri lasitettu parveke ja tietysti se yksi.

– Sauna, Eija nauraa. – Ei meillä ennen ole ollutkaan omaa saunaa.

Nastarakennuksen asiakkaat Eija ja Ari-Jukka Luoma kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Luomat aikovat muuttaa uudelleenkin Nastarakennuksen rakentamaan kotiin, sillä he ovat varanneet asunnon nykyisen kodin viereen valmistuvasta taloyhtiöstä. Varaus uudesta asunnosta ei kuitenkaan ollut mikään riski, sillä Nastarakennuksella varaus ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Liikkuva pariskunta tekee vielä yhden siirron ennen kuin ovat todella omassa kodissa: ensi kesänä he muuttavat taas. Tosin eivät kauas. Ainoastaan viereiseen pihapiiriin, kun Nastarakennuksen Kotikunnas valmistuu.

Kotilinnasta oli jo myyty rivitalohuoneistot, kun Luomat tekivät kauppaa. Siksi he olivat uuden Kotikunnaan kanssa liikkeellä jo, kun yhtiö oli vasta suunnitteilla eikä asunnon hintakaan ollut varmistunut. Varaus uudesta asunnosta ei kuitenkaan ollut mikään riski, sillä Nastarakennuksella varaus ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Kotilinnassa Luomat asuvat kolmiossa luhtitalon yläkerrassa. Uusi Nastarakennus-koti on paritalokolmio. Siellä on tilaa sen verran enemmän, että nyt pakkauksissa olevat, maailmalta muistoksi tuodut esineet – etanoista ihmissyöjien työkaluihin – mahtuvat hyvin esille.

Ennen muuttoa on vielä yksi homma. Ei nykyisen kodin myynti, sillä se kävi kaupaksi itsestään, vaan hakea kotiin Espanjan Malagassa odotteleva purjevene. Ei ihan Metsokankaan kauniisiin havupuumaisemiin mutta lähelle kuitenkin. Oulun Merenkävijöiden satamaan Hietasaareen.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru