Seitsemän kuukautta omaan kotiin

Oulussa 20.11.2009

Jenni Harju ja Matti Hirvonen ovat ostaneet ensimmäisen oman kodin. Muuttohetki Kotikunnaaseen on käsillä kesällä 2010.

Marraskuisessa iltapäivähämärässä on helppo unelmoida seuraavasta kesästä auringonpaisteineen. Jenni Harjulle ja Matti Hirvoselle kesäntulo merkitsee myös muunlaista lämpöä: he pääsevät muuttamaan Kotikunnaaseen, ensimmäiseen omaan kotiinsa.

Sateisessa marraskuussa Kotikunnas on yhä rakenteilla. Jennille ja Matille matkaa uuteen kotiin on nykyisestä vuokra-asunnosta vähän, ainoastaan 15 minuutin kävelyn verran. Paikalla onkin tullut käytyä jo useamman kerran.

Nuoripari on etsinyt kaikkiaan parisen vuotta omaa ensiasuntoaan pääsääntöisesti Metsokankaan alueelta.

– Olen kotoisin Oulunsalosta ja siellä on myös työpaikka, Matti toteaa.

Jenni puolestaan kertoo asuneensa Kaakkurissa jo pitempään. Sieltä on sopivasti matkaa niin Oulun keskustaan kuin Matin töihin ja kavereiden luokse.

Nastarakennuksen asiakkaat Jenni Harju ja Matti Hirvonen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunta osti Nastarakennukselta ensiasuntonsa. Ostopäätös oli helppo tehdä, sillä Nastarakennus.fi tarjosi runsaasti tietoa kohteesta. Esimerkiksi selkeistä pohjapiirroksista oli helppo hahmottaa tulevaa asuntoa.

Kun Jenni ja Matti kuulivat, että Kotilinnan naapuriin aletaan tehdä uutta Nastarakennuksen asunto-osakeyhtiötä, he olivat paikalla heti.

– Ei siellä silloin ollut muuta kuin kaivinkone, Matti nauraa.

Viime kesänä Jenni ja Matti tutustuivat Kotilinnan esittelyasuntoon. Kotilinna ja Kotikunnas ovat samankaltaisia kokonaisuuksia.

– Kolmiota ollaan katseltu koko ajan, Jenni kertoo ja jatkaa, että uudessa kodissa neliöitä on 81.

– Pohjapiirrokset ovat olleet netissä todella hyvät. On pystynyt hahmottamaan asuntoa, Matti korostaa.

Nuoripari onkin käyttänyt lähes yksinomaan nettiä asunnonetsinnän apuna.

– Saa yhdellä vilkaisulla paljon tietoa, Matti perustelee.

Nastarakennuksen asiakkaat Jenni Harju ja Matti Hirvonen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunta on valinnut joitakin muutostöitä tulevaan kotiinsa, mutta pääsääntöisesti he ovat hyvin tyytyväisiä Metsokankaan Kotikunnaan varustetasoon. Valmistuvaa uudiskohdetta ei tarvitse remontoida vuosikausiin.

Nuoripari tietää jo, että tulee maalaamaan seiniä ja muuttamaan joitakin materiaaleja uudesta kodistaan. Mutta pääsääntöisesti he ovat olleet hyvin tyytyväisiä Kotikunnaan varustelutasoon. Uudiskohde ei ollut oman kodin ehdoton edellytys, vaan etsinnässä oli asunto, jota ei tarvitse ruveta heti remontoimaan.

Jenni ja Matti varasivat asunnon loppukesällä 2009. Lopulta he pääsivät valitsemaan kahdesta samanlaisesta paritaloasunnosta omansa, jotka poikkeavat ainoastaan sijainniltaan. Molemmissa oli plussansa. Nyt uuden kodin etupuolen ikkunasta on näkymä yhteiselle pihalle ja lasten leikkikentälle.

– Tärkeää oli, että asunto on yksikerroksinen ja että siinä on oma piha, Jenni huomauttaa.

Tupareita ei ole vielä suunniteltu, mutta kavereita he kutsuvat katsomaan uutta kotiaan sitten, seitsemän kuukauden päästä.

– Vielä tuntuu, että muutto on kaukana. Mutta kävelemme aina katsomaan paikalle edistymistä, Jenni ja Matti naurahtavat.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Hyväksy
Kiellä
Peru