Tyttären jalanjäljissä

Oulussa 02.05.2012

Yleensä odotetaan, että lapset seuraavat vanhempiensa esimerkkiä. Mutta kuinkas käykään, kun vanhemmat ottavat asuntoasioissa mallia lapsestaan?

Näin toukokuun alussa Kanniaisten piha on vielä pelkällä nurmikolla. Mutta ei kauaa, kertoo paritalon emäntä Sirkka Kanniainen: kukkapenkit laitetaan mahdollisimman pian ja kesän aikana myös terassia laajennetaan, vaikka nykyinenkin on ihastuttava kakkosolohuone.

– Lapsenlapset tykkäävät leikkiä täällä, Pekka-isäntä puolestaan esittelee Nastarakennuksen jo rakennusvaiheessa lasittamaa kaunista terassia.

Nastarakennuksen asiakkaat Sirkka ja Pekka Kanniainen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunnan tytär asuu myös Metsokankaalla Nastarakennuksen rakentamassa asunnossa, ja tämän suosituksesta myös Kanniaiset valitsivat itselleen Nasta-kodin.

Hirveitä kehuja

Lapsenlapset asuvat myös Metsokankaalla, vain muutaman kivenheiton päässä isovanhemmistaan.

Kanniaisten tytärtä onkin kiittäminen siitä, että Sirkka ja Pekka löysivät tiensä Nastarakennuksen Kotikulmaan Savottatielle: tytär perheineen asuu niin ikään Nastarakennuksen yhtiössä.

– Minna kehui asuntoa hirveästi. Ja mukavaa aluetta, Sirkka selittää.

Ei enää hintavertailua

Tie Kotikulmaan ei kuitenkaan ollut aivan suora. Kanniaiset pitivät aiemmasta paritalokodistaan. Pekan reistaileva selkä sai aikaan sen, että isomman talon pidosta päätettiin luopua ja muuttaa vaivattomampaan kotiin.

Kanniaiset etsivät uutta kotia pitkään. Sirkan ”harrastukseksi” voi myös sanoa asuntojen vertailun ja hintojen tarkkailun.

– Nyt on jäänyt vähemmälle. Olemme hurjan tyytyväisiä tähän, Sirkka nauraa.

Koti varaukseen maksutta

Oli jo lähellä, etteivät Kanniaiset muuttaneet Kempeleeseen, toisen tyttärensä lähettyville. Kodinkoneita katseltiin jo asunto mielessä. Mutta myyjästä ei kuitenkaan kuulunut mitään – lupauksista huolimatta.

Niinpä Kanniaiset ottivat tarkemmin selvää Kotikulmasta. He olivat käyneet tutustumassa paikkaan niin pyöräretkillä kuin kävellen. Nastarakennuksen nettisivut kertoivat lisää yhtiöstä ja yrityksestä.

– Kun kävimme ensimmäisen kerran sisällä, lattiavalut oli jo tehty, Pekka kertoo.

Samalla Kanniaiset päättivät kysyä asuntoa varaukseen. Se toki onnistui, vieläpä ilman eri veloitusta. Hyvä, kun varasivat, sillä myös seuraavana sisään kävellyt nuoripari olisi halunnut asunnon omakseen.

Väljän kolmion plussat

Kanniaiset ehtivät tehdä muutamia muutostöitä uuteen kotiinsa. Muun muassa ovet ja tapettipinnat valittiin omannäköisiksi. Perusasiat ovat kuitenkin erinomaisesti kunnossa. Ison plussan saa se, että asunto on reilunoloinen kolmioksi.

– Ei tule ahtaan paikan olo, Sirkka toteaa.

Yksi huoneista onkin Sirkan valtakuntaa. Kova ompelija tarvitsee koneelleen tilaa.

Kiitosta saavat myös hyvät säilytystilat ja se, ettei naapurista kuulu mitään oman kodin puolelle, vaikka siellä asustaa myös koira.

– Suunnittelussa on otettu fiksusti huomioon se, että molempien asuntojen kylpyhuoneet muodostavat äänieristeen asuintilojen väliin, Pekka painottaa.

Nastarakennuksen asiakkaat Sirkka ja Pekka Kanniainen kertovat kokemuksia Nastarakennuksesta. Pariskunta hankki paritaloasunnon hyvissä ajoin ja ehti tehdä asuntoon mieleisiään muutostöitä. Muun muassa kaappien ovet ja tapettipinnat valittiin mieleisiksi. Kiitosta saavat erityisesti suuret säilytystilat, väljät neliöt ja asunnon äänieristys.

Ei turhaa riitaa

Uutta kotia on asuttu pian vuosi. Tyttärensä kokemuksesta Kanniaiset tietävät jo, että edessä on pian Nastarakennuksen vuosikorjauskäytäntö. Jälkipolveltaan he ovat kuulleet niin ikään, että huollossa kaikki on tehty viimeisen päälle.

– Ei tarvinnut tytön tapella mistään, Pekka toteaa hyvillään.

Eikä tarvitse Kanniaistenkaan.