Pateniemenranta - ainutlaatuisissa merellisissä maisemissa

Pateniemenranta on uusi kaupunginosa, joka rakentuu Pateniemen ranta-alueelle. Meri, uimaranta, venesatama, leikkipuisto, ulkoilureitit ja luonto – nämä kaikki ovat alueella läsnä.

Ainutlaatuisen alueesta tekee yli kilometrin pituinen rantaviiva, oma venesatama ja runsaat puistoalueet. Alueelta löytyy myös ruokakauppa, päiväkoti, kuntoilupuisto ja uimaranta. Lähellä on myös Pateniemen, Ritaharjun ja Linnanmaan palvelut sekä nopea yhteys kaupungin keskustaan. Alueen asukkaiden käytössä on kaikki Pateniemen palvelut eli kaupat, koulut, harrastuspaikat ja muut peruspalvelut.

Ritaharjun alueen kattavat palvelut sijaitsevat alle 4 km päässä. Kauppojen lisäksi Ritaharjun Ideaparkista löytyy niin ravintoloita kuin lääkäripalveluita ja liikuntakeskus. Ideaparkin läheisyyteen, uudelle Ritaharjun Ritaportin alueelle, on suunnitelmissa Ritaportin kauppakeskus, josta tulee löytymään mm. K-Citymarket ja Biltema.

 

Alueen palvelut

Uusi Pateniemen monitoimitalo valmistuu arviolta syksyllä 2026. Uuteen monitoimitaloon tulee alakouluyksikön lisäksi myös päiväkoti ja nuorisotilat.

Päiväkoti 400 m
Pateniemen alakoulu (1-5. lk) 1,5 km
Pateniemen yläkoulu (6-9. lk) ja kirjasto 1,1 km
Pateniemen lukio 3,5 km

K-Market 1,1 km
Shell Pateniemi 1,3 km
S-Market, Lidl ja apteekki 1,8 km
Tulevat Ritaportin kaupat 3 km
Ideapark, Motonet, Rusta 4,1 km

Leikkipuisto 350 m
Kuntoilupuisto 100 m
Venesatama 100 m
Uimaranta 600 m
Pateniemen urheilukeskus 1,1 km
Hiihtolatu 2,3 km
Virpiniemi Golf 11,6 km

Lähialueen merkittävät hankkeet

Pateniemenrannan alueen arvoa tulee tulevaisuudessa nostamaan Linnanmaan alueen uusimmat hankkeet. Linnanmaan teknologiakylään rakennettavan Nokian toimitilojen läheisyys tuo merkittävästi alueelle lisää työpaikkoja. Matkaa vuonna 2025 valmistuvalle Nokian kampukselle on 5,7 km.

Linnanmaan palvelut täydentyvät alueen omalla uimahallilla. Liikuntahallin yhteyteen rakennettavan uimahallin arvioitu valmistuminen on alkuvuodesta 2025.

Ideaparkin läheisyyteen, Pateniemeen Raitotien ja Pohjantien kulmaukseen on suunnitteilla Ritaportin kauppakeskus. Uusi kauppakeskittymä sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä Fregatista. Suunnitelmien mukaan myymäläkeskittymästä tulee löytymään muun muassa K-Citymarket, Biltema sekä virkistys- ja urheilupalveluja tarjoavia toimijoita, kuten ravintola ja liikuntakeskus.

Hyvät liikenneyhteydet

Pateniemenrannasta on hyvät liikenneyhteydet Oulun keskustaan auto- ja pyöräteitse. Etäisyys Oulun keskustaan on noin 12 km ja Linnanmaalle sekä teknologiakylään noin 5 kilometriä. Pateniemenrannan ja Veneenveistäjänrannan kautta suunniteltu uusi bussilinja mahdollistaa tulevaisuudessa julkisen liikenteen käytön vielä helpommin.

Keskusta-Virpiniemen väliselle matkalle suunniteltu kevyen liikenteen rantareitti mahdollistaa pyörällä liikkumisen niin etelää kohti kaupungin keskustaa kuin pohjoiseenkin kohti Haukipudasta. Oulun pyöräilyn baanaverkko laajenee Rajakylä-Keskusta väliselle yhteydelle vuonna 2028.

Myös lähijunaliikennettä aletaan mahdollisesti kehittämään Ritaportin kauppakeskuksen yhteyteen.

Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä sekä bussireiteistä.

Mika Saarikivi
asuntomyyjä

040 7050 227SähköpostiWhatsApp

Ota yhteyttä

Varaa haluamasi talo tällä lomakkeella tai soittamalla! Varaus on maksuton eikä sido mihinkään. Voit myös kysyä lisätietoja kohteesta tai varata esittelyn.

Ilmoitathan puhelinnumerosi, sillä lomakkeella tehdyt varaukset vahvistetaan soittamalla asiakkaalle.

Tee varaus rohkeasti vaikka haluamasi kohde olisi jo varattu, sillä kohde saattaa vapautua myöhemmin ostettavaksi.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru