Alueen palvelut

Veneenveistäjänranta - ainutlaatuisissa merellisissä maisemissa

Veneenveistäjänranta on uusi kaupunginosa, joka rakentuu Pateniemen ranta-alueelle. Meri, uimaranta, venesatama, leikkipuisto, ulkoilureitit ja luonto – nämä kaikki ovat Veneenveistäjänrannassa.

 

Ainutlaatuisen alueesta tekee yli kilometrin pituinen rantaviiva, oma venesatama ja runsaat puistoalueet. Alueelta löytyy myös ruokakauppa, päiväkoti, kuntoilupuisto ja uimaranta. Lähellä on myös Pateniemen, Ritaharjun ja Linnanmaan palvelut sekä nopea yhteys kaupungin keskustaan. Alueen asukkaiden käytössä on kaikki Pateniemen palvelut eli kaupat, koulut, harrastuspaikat ja muut peruspalvelut.

Ritaharjun alueen kattavat palvelut sijaitsevat alle 4 km päässä. Kauppojen lisäksi Ritaharjun Ideaparkista löytyy niin ravintoloita kuin lääkäripalveluita ja liikuntakeskus. Ideaparkin läheisyyteen, uudelle Ritaharjun Ritaportin alueelle, on suunnitelmissa mm. K-Citymarket ja Biltema.

 

Alueen palvelut

Päiväkoti 200 m
Pateniemen alakoulu (1-5. lk) 1,2 km
Pateniemen yläkoulu (6-9. lk) ja kirjasto 900 m
Pateniemen lukio 4 km

K-Market 800 m
Lumoa Day Spa kauneushoitola 850 m
Shell Pateniemi 1 km
S-Market, Lidl ja apteekki 2 km
Tulevat Ritaportin kaupat 2,7 km
Ideapark ja Motonet 3,8 km

Leikkipuisto 50 m
Kuntoilupuisto 200 m
Venesatama 500 m
Uimaranta 900 m
Pateniemen urheilukeskus 1,1 km
Hiihtolatu 1,9 km
Virpiniemi Golf 12,5 km

Lähialueen merkittävät hankkeet

Veneenveistäjänrannan alueen arvoa tulee tulevaisuudessa nostamaan Linnanmaan alueen uusimmat hankkeet. Linnanmaan teknologiakylään rakennettavan Nokian toimitilojen läheisyys tuo merkittävästi alueelle lisää työpaikkoja. Matkaa vuonna 2025 valmistuvalle Nokian kampukselle on 5,8 km.

Linnanmaan jäähallin viereen on suunnitteilla uusi Kärppien jääurheilukeskus. Keskukseen on kaavailtu uuden jäähallin lisäksi myös hotelli ja kuntosalitiloja.

Linnanmaan palvelut täydentyvät alueen omalla uimahallilla. Liikuntahallin yhteyteen rakennettavan uimahallin arvioitu valmistuminen on 2024.

Pateniemeen Raitotien ja Pohjantien kulmaukseen on suunnitteilla kauppakeskus. Alueen asemakaavoitus on luonnosvaiheessa.

Hyvät liikenneyhteydet

Veneenveistäjänrannasta on hyvät liikenneyhteydet Oulun keskustaan auto- ja pyöräteitse. Etäisyys Oulun keskustaan on noin 12 km ja Linnanmaalle sekä teknologiakylään noin 5 kilometriä.

Lähimmälle bussipysäkille on matkaa 300 m. Pateniemenrannan ja Veneenveistäjänrannan kautta suunniteltu uusi bussilinja mahdollistaa tulevaisuudessa julkisen liikenteen käytön vielä helpommin.

Keskusta-Virpiniemen väliselle matkalle suunniteltu kevyen liikenteen rantareitti mahdollistaa pyörällä liikkumisen niin etelää kohti kaupungin keskustaa kuin pohjoiseenkin kohti Haukipudasta. Oulun pyöräilyn baanaverkko laajenee Rajakylä-Keskusta väliselle yhteydelle vuonna 2028.

Oulunliikenne.fi -palvelusta löydät tietoa kävely- ja pyöräilyteistä sekä bussireiteistä.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Hyväksy
Kiellä
Peru