Aikatauluttaminen on kaiken A ja O

Arto Haverinen, vastaava työnjohtaja

Rakentamisessa aikatauluttaminen on kaiken A ja O

Lähes kolmenkymmenen vuoden rakennustyömaakokemuksella Arto Haverinen on vastaavana työnjohtajana mies paikallaan. Nastarakennuksella hän arvostaa firman notkeutta ja ketteryyttä.

- Rakentaminen on loppujen lopuksi ”yksinkertaista hommaa”: pitää miettiä vain mitä pannaan kiinni, millä se pannaan kiinni, kuka sen panee kiinni ja milloin se pannaan kiinni. Aikatauluttaminen on kaiken a ja o, Nastarakennuksen vastaava työnjohtaja Arto Haverinen tiivistää.

Vastaavana työnjohtajana Haverinen huolehtii, että rakennettava kohde on ajoissa valmis ja että työmaan henkilökunta pystyy tekemään työtään tehokkaasti.

- Jos asukkaat muuttavat kesäkuun lopussa, kohteen täytyy olla toukokuussa ikään kuin kertaalleen tehty, eli tarkastuksia vaille valmis. Valmistuminen vaatii useita tarkastuksia valmiista pinnoista, laitteista ynnä muista. Jos löytyy epäkohtia, ne täytyy ehtiä korjata.

Koska kohteet ovat lähes valmiita jo kuukautta ennen luovutuspäivää, ei asukkaiden muuton jälkeen alkavalla vuosivastuuajalla ole juurikaan ilmennyt korjattavaa. Uusien kohteiden työt käynnistyvät kun edellisen kohteen viimeistelystä vapautuu työvoimaa, minkä ansiosta projektit etenevät jouhevasti.

Ratkaisut iskevät sauvakävelyllä

Kuhmosta lähtöisin oleva Haverinen arvostaa sitä, että Nastarakennus on todella kotimainen ja paikallinen firma, jonka omistajat ovat lähellä. Hänen mielestään yhteistyö yrityksen johdon kanssa on sujunut loistavasti: työntekijöiden ehdotukset esimerkiksi työmenetelmistä ja laitehankinnoista huomioidaan, ja tekninen johtaja Juha Niemelä vierailee työmaalla säännöllisesti, pari kolme kertaa viikossa.

Päätöksenteko työmaalla on tehokasta ja parhaimmillaan ratkaisut tehdään työmaatoimistossa, mikä tekee toiminnasta ketterää. Tämä sujuvoittaa esimerkiksi materiaalien tilaamista, minkä ansiosta työt eivät viivästy materiaalien odottelun takia.

Kokeneelle työnjohtajalle jokainen kierros työmaalla tuottaa havaintoja laadun varmistamisesta ja työturvallisuudesta. Parasta Haverisen mielestä on vapaus valita itse, missä järjestyksessä ja miten omat työnsä hoitaa, kunhan työt tulee tehtyä.

- Ratkaisuja tulee mieleen vaikka sauvakävelyllä tai hiihtäessä. Tykkään siitä, että kohteet vaihtuvat eikä tarvitse mennä aina samasta portista töihin.

Lähes kolmenkymmenen vuoden työmaakokemuksensa ansiosta Haverinen näkee nopeasti, onko laatutaso riittävä.

- Ihmiset sijoittavat koteihin isoja rahoja ja heillä on huoli, saavatko rahoilleen vastinetta. Nastarakennuksen kohdalla tästä ei tarvitse huolehtia. Teemme koteja kuin itsellemme, tai oikeastaan vielä paremmin.

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru