Projektissa mukana alusta loppuun

Antti Kallunki, vastaava työnjohtaja

Seisomme ylpeästi työn jäljen takana

Vastaava työnjohtaja Antti Kallunki nauttii työssään eniten siitä, kun aikataulut pitävät. Hän pyrkii suunnittelemaan rakennusprojektin aikataulun niin hyvin, ettei sitä tarvitse stressata koko urakan aikana.

Vastaava työnjohtaja Antti Kallungin työpäivät täyttyvät monenmoisista tehtävistä. Työnkuva on todella monipuolinen – omien sanojensa mukaan Kallunki pääseekin tekemään ”vähän niin kuin kaikkea”.

- Aikataulut, niissä pysyminen, kustannustehokas rakentaminen, laadunvalvonta, tavaran tilaaminen, tuntien seuranta ja kirjaaminen, työturvallisuusasiat, hän luettelee vastuualueitaan.

Työnjohtajan työpäivät ovat erilaisia rakennusprojektin eri vaiheissa, mutta päivät alkavat aina samalla tavalla.

- Aamulla kokoonnumme koko porukalla jakamaan työtehtävät ja katsomaan, että asiat etenevät kuten pitääkin. Pari kertaa päivässä kierrän työmaalla ja käyn katsomassa, että paikat ovat kunnossa, Kallunki kertoo.

Projektissa mukana alusta loppuun

Kallunki on mukana rakennusprojekteissa alusta asti kertoen omia näkemyksiään jo suunnitteluvaiheessa. Pienessä mutta ketterässä yrityksessä kaikki pääsevät tuomaan esiin omia ideoitaan.

Kallungin mielestä rakennusprojektin herkullisin hetki on betonirunkovaihe.

- Se on ratkaiseva ja kriittinen vaihe. Kun sen saa menemään aikataulussa nappiin, homma lähtee siitä automaattisesti rullaamaan loppuun saakka.

Aikataulutus onkin selvästi Kallungilla selkärangassa. Hän pyrkii suunnittelemaan rakennusprojektin aikataulun niin hyvin, ettei sitä tarvitse stressata koko urakan aikana.

Palkitsevinta on rakennusprojektin loppuvaihe. Tuolloin työmaalla näkee konkreettisesti, että aikataulu on pitänyt ja tavoitteisiin on päästy, joskus jopa etuajassa.

Luottamus tekee työstä sujuvaa

Nastarakennukselle Kallunki päätyi kaverinsa suosituksesta viitisen vuotta sitten. Tie Nastarakennukselle on kulkenut ammattikoulun tietotekniikkapuolelta armeijan sissikoulutuksen kautta betonielementtitehtaalle ja sieltä ammattikorkeakoulun rakennuspuolelle, jonka jälkeen Kallunki on työskennellyt eri rakennusfirmoissa.

Erityisen tyytyväinen Kallunki on ollut siihen, että viime vuosina Nastarakennuksen työmaat ovat sijainneet viiden kilometrin säteellä hänen kotoaan.

Nastarakennuksen molempiin suuntiin pelaava kommunikointi kerää Kallungilta kiitosta. Työporukka on pysynyt pitkälti samana ja tekijöiden välinen luottamus on kasvanut vankaksi.

- Luottamus helpottaa omaa työntekoa. Ei ole stressiä tai paineita, vaan voi luottaa siihen, että homma toimii. Minun ei tarvitse punastella, kun työ on valmis. Seisomme ylpeästi työn jäljen takana, Kallunki summaa.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru