Työmaalla näkee kättensä jäljet

Eero Parkkinen, nokkamies

Tämä on hyvin perinteistä rakentamista

Nastarakennuksella sadan viidenkymmenen kodin rakentamisessa mukana ollut nokkamies Eero Parkkinen nauttii työssään siitä, että näkee heti mitä on saanut aikaiseksi.

Kirvesmies Eero Parkkinen työskentelee nokkamiehenä eli työkunnan tiiminvetäjänä jo viidennellä Nastarakennuksen työmaalla. Työpäivät alkavat aamuseitsemältä ja tehtäviin kuuluu timperin töitä, mittauksia sekä töiden suunnittelua muun työporukan kanssa niin, että tehokkuus säilyy. Parin viikon välein istutaan mestareiden kanssa alas ja katsastetaan tilanne.

Nokkamies sukkuloikin työssään mestareiden ja työporukan välillä.

- Kaikilla porukassamme on sellainen asenne, että voin luottaa täysin jokaiseen mieheen. Mestarimme Arto Haverinen seuraa tiiviisti työtämme, puuttuu tarpeen tullen ja antaa palautetta. Hänen kanssaan meillä on hyvässä hengessä hyvin suorasanaisia keskusteluja.

Parkkisen mielestä nokkamiehen työssä haastavinta ovat runkovaiheen lattiavalut. Siinä vaiheessa täytyy tehdä monia mittaustöitä muiden töiden lisäksi.

Hedelmällisintä työssä on nähdä konkreettisesti kättensä jäljet. Laadukkaan työn jättää mielellään jälkeensä.

- Työn tulokset näkee välittömästi. Pidän myös siitä, että tässä työssä pääsee liikkumaan ja rasittumaan, Parkkinen iloitsee.

Perinteistä rakentamista

Parkkinen päätyi Nastarakennukselle nähtyään yrityksellä olevan asuntoja myynnissä ja soitettuaan, tarvitaanko yrityksessä lisää työvoimaa. Miehen ammatillinen tausta saattaa yllättää: Parkkinen on toiminut rakennusalan yrittäjänä 1980–90 luvuilla, mutta myös sivutoimisena maanviljelijänä 17 vuoden ajan.

- Yritystoiminnan tekeminen on hirveän avartavaa, ajatusmaailma työelämästä laajenee.

Isommassakin rakennusfirmassa työskennellyt Parkkinen pitää Nastarakennuksella siitä, että saa olla suoraan tekemisissä firman johdon ja omistajien kanssa. Byrokratia on ohut eikä sen väleihin pääse hautautumaan mitään.

- Tämä on myös hyvin perinteistä rakentamista siinä mielessä, että työmaalla työskentelee omia miehiä ja kohteet rakennetaan paikan päällä. Isommissa firmoissa työt menevät monesti aliurakoitsijoille, Parkkinen kertoo ja jatkaa:

- Me Nastarakennuksella haluamme tarjota asiakkaalle tuotteen, jossa on pyritty tekemään kaikki viimeisen päälle. Kodit ovat toimivia peruskoteja, joissa on hienoja ratkaisuja pohjapiirroksista lähtien, Parkkinen kiteyttää.

Eräs Kivikkokankaalle rakennettu asunto oli erityisesti Parkkisen mieleen.

- Olisin heti ostanut tästä luhtitalon kakkoskerroksen päätyasunnon, jos olisi ollut ylimääräistä rahaa sijoittaa, hän nauraa.

 

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru