Omakotitalosta osakkeenomistajaksi

Oulussa 19.06.2013

Omakotitalosta asunto-osakeyhtiöön

Mitä vaatimuksia on ihmisellä, joka on asunut ikänsä omakotitalossa mutta päättääkin ryhtyä asunto-osake-yhtiöläiseksi?

Jari Lapinlammen asunnonvaihto käynnistyi kirjaimellisesti tuposlaisen kaupan seinältä. Mies bongasi kaupan ilmoitustaululta viestin, jonka ilmoitti, että paikkakunnalta haluttiin ostaa omakotitalo. Hän otti yhteyttä ostoaikaisessa olevaan perheen.

– Sitten tulikin kiire, Jari nauraa.

Kolme kovaa vaatimusta

Kun vanha koti oli myyty puolivahingossa alta, Jari Lapinlampi tarvitsi uuden. Hänellä oli kolme vaatimusta: kodin tuli sijaita Oulujoen eteläpuolella. Sen piti olla matalaenergialuokan talo yksinkertaisesti siksi, että energiamaksut eivät ainakaan laske. Kolmas ostopäätökseen vaikuttava teki oli terassi: hän halusi ehdottomasti lasittaa sen.

– Nastarakennuksen Kotiportti täytti kaikki nämä. Siinä oli myös terassin lasitusmahdollisuus, mikä ei ollut vaihtoehdoissa kovin yleistä.

Sitoutunutta asiakaspalvelua

Alun perin Jari Lapinlampi mietti uuden omakotitalon laittoa Tupokselle jääneen tilalle.

– Sitten aloin miettiä, että jos menisin osakkeeseen, pääsisin vähemmällä. Ei olisi ruohonleikkuuta, lumitöitä ja muita, mies kertoo.

Omakotitalo vaihtui paritalovaraukseksi Kempeleestä. Metsokangas astui kuvaan mukaan, kun Jari pohti, jos sittenkin katsoisi vaihtoehtoja myös lähempää Oulua.

Nastarakennuksen tarjonta löytyi internetistä.

– Nastarakennuksen palvelu oli erinomaista. Tulivat esittelemään minulle asuntoa kesälomalta. Asiaan oltiin hyvin sitoutuneita, mies toteaa.

Kaikkinensa Jari kävi katsomassa asuntoa kolme kertaa ennen lopullista ostopäätöstä. Hän halusi varmistua siitä, miten aurinko paistaa pihalle eri vuorokauden aikoina.

Heinäkuussa 2012 mies muutti uunituoreeseen Kotiporttiin, luhtitalon kaksikerroksiseen päätyasuntoon, jossa on neljä huonetta ja 89 neliötä.

Valoisaa ja rauhallista

Vuoden asumisen jälkeen Jari on edelleen tyytyväinen – etenkin terassiinsa.

– Keväällä, kun lumi oli vielä maassa, terassilla tarkeni t-paidassa, mies kehuu.

Jari antaa plussat myös Kotiportin rauhallisuudelle.

– Kun istun terassin yläpuolella parvekkeella, en näe kuin puita, mies kuvailee.

Sisustusvinkkejä uuteen kotiinsa Jari hankki Nastarakennuksen tiimissä työskentelevältä Maria Muraselta. Marian työnä on vastata Nastarakennuksen kotikohteiden harmonisuudesta sisustus-suunnittelun näkökulmasta, muun muassa materiaalivalinnoissa.

– Maria teki minulle ehdotuksen oman kotini sisustussuunnitelmasta. Hän on avarakatseinen suunnittelija, jolla paljon näkemystä, Jari kiittelee.

Valoisassa kodissa on nyt edessä toinen kesä. Aurinkoa ei tarvitse lähteä hakemaan etelästä, sillä se paistaa hyvin suunnitellulle pihalle aamusta iltaan. Jos sattuu satelemaan, lasitettu terassi suojaa.

 

 

 

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru