Töiden jälkeen terassille

Oulussa 27.09.2018

Suosikkipaikka kodin viihtyisällä terassilla

Mika Saarikiven suosikkipaikka on juuri tässä, kotinsa viihtyisällä terassilla. Takapihalle avautuva näkymä sinetöi päätöksen ostaa asunto Niemenrannan Loistosta.

 

 

Mika Saarikiven haastattelu on toteutettu syyskuussa 2018 hänen vielä ollessa töissä automyyjänä Pörhön autoliikkeessä. Mika vakuuttui Nastarakennuksen rakentamisen laadusta ja palvelusta niin, että hän päätti hakeutua Nastarakennukselle asuntomyyjäksi. Nykyisin Mika vastaa Nasta-kotien myynnistä, joten Mikan tapaat asuntoesittelyissämme - tervetuloa moikkaamaan!

 

Kello käy jo reilusti yli iltakuuden, kun automyyjänä työskentelevä Mika Saarikivi saapuu töistä kotiin Niemenrannan Loiston rivitalokolmioon. Askel suuntaa pian kodin viihtyisälle terassille nauttimaan hämärtyvän syysillan viimeisistä auringonsäteistä. Juuri tämä näkymä on yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi Mika valitsi Nastarakennuksen asunnon.

– Tiesin, että Nastarakennus huomioi ilmansuunnat asuntorakentamisessa. Jotta takapiha on mahdollisimman nautittava, se on sijoitettu oikeaan suuntaan eli etelän puolelle, hän selventää.

Uuden asunnon tarpeen ilmetessä Mika lähti etsimään pikemminkin sitä oikeaa paikkaa kuin rakennusta. Ensin etsintä rajautui entisen kotikunnan Kempeleen alueelle, mutta Nastarakennuksen tarjontaa tutkittuaan Mika löysi Oulunsalon Niemenrannan.

Niemenrannassa kaikki tuntui loksahtavan kohdalleen: lähellä merta sijaitseva alue on viihtyisä ja tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja ulkoiluun.

Niemenrannan Loiston 67,5-neliöinen päätyasunto oli jo täysin valmis ja odotti ensimmäistä asukastaan, joten uuden kodin hankinta sujui kaikin puolin nopeasti.

– Otin puhelimen kouraan ja soitin Nastarakennukselle Heikkisen Akille. Kävimme katsomassa asuntoa ja asia oli sillä selvä. Asunto vastasi pohjaltaan ja olemukseltaan kaikkia odotuksiani, Mika muistelee.

Arkea varten suunniteltu koti

Säännöllisin väliajoin Mikan luona asuu myös hänen tyttärensä. Asunnossa on hyvin tilaa kahdellekin asukkaalle, ja esimerkiksi erillään olevat wc ja pesutilat tekevät arjesta sujuvaa. Mikan mielestä asunnon pohja on erittäin toimiva ja selkeästi suunniteltu päivittäistä asumista ajatellen.

– Periaatteessa pieneen neliömäärään on saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen. Missään ei ole hukkaneliöitä tai kapeita käytäviä, mutta missään ei myöskään ole ahdasta.

Mika on ollut tyytyväinen päätökseen ostaa uudisasunto. Silloin on voinut luottaa esimerkiksi siihen, että mahdolliset korjaustyöt tulee varmasti hoidettua.

– Vuosikorjauksessa ei tarvinnut korjata kuin pari asiaa: yksi haljennut ovenkarmi ja terassin lasikaton tiiviste, siinä kaikki. Voi ehdottomasti sanoa, että asunto on laadukkaasti tehty, Mika toteaa.

Tilaa myös keilavarusteille

Mika on asunut kodissaan nyt kaksi kesää ja yhden talven. Asunnossa on viihdytty erittäin hyvin ja sitä on myös hieman modifioitu omiin käyttötarpeisiin, sillä kesäprojektina Mika nikkaroi terassiin pienen lisäosan.

Terassilla vietetyn hengähdyshetken jälkeen on taas aika lähteä liikkeelle. Mika on aktiivinen kilpakeilaaja, ja etenkin talvisin vapaa-aika kuluu pääosin keilahallilla.

Suuret keilakassit ovat raskasta kannettavaa, ja siksi Mika arvostaakin kotinsa runsasta säilytystilaa sekä asunnon yhteydessä sijaitsevia autopaikkoja. Tavaroita ei tarvitse kanniskella kymmeniä metrejä ja laukut saa lastattua autoon sateesta huolimatta kuivin jaloin. Huolellinen suunnittelu puhuu puolestaan tässäkin yksityiskohdassa.

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Mikäli klikkaat "hyväksy", annat suostumuksen oheisten kolmansien osapuolten evästeiden ja seurantatekniikoiden käytölle sekä tietojen siirrolle EU:n ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin.

Google Analytics
Kävijäseuranta
Facebook
Markkinointitiedon keruu ja profilointi
Google Tag Manager
Tag Manager
Giosg Chat
Asiakaspalvelu/chat
Hyväksy
Kiellä
Peru